Lys'de Derece Yapan ve Dağa Gittiğini Söylediği Oğlunun Geri Dönüp Tercih Yapmasını İstedi - Son Dakika
Güncel

Lys'de Derece Yapan ve Dağa Gittiğini Söylediği Oğlunun Geri Dönüp Tercih Yapmasını İstedi

Lys\'de Derece Yapan ve Dağa Gittiğini Söylediği Oğlunun Geri Dönüp Tercih Yapmasını İstedi

Erzurum'de yaşayan ve girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 58'incisi olan oğullarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen Remziye Yıldız ile Celal Yıldız çifti Diyarbakır'da ailelerin sürdürdüğü oturma eylemine katıldı.

15.07.2014 13:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'de yaşayan ve girdiği Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) Türkiye 58'incisi olan oğullarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü söyleyen Remziye Yıldız ile Celal Yıldız çifti Diyarbakır'da ailelerin sürdürdüğü oturma eylemine katıldı. Baba Yıldız, oğlunun çok başarılı bir çocuk olduğunu, devamlı takdir belgesi getirdiğini belirterek, "Tek istediğimiz şey çocuğumuzun geri gelmesi. LYS'de Türkiye'de 58'ici sırada yer almıştı. Bir an önce gelip tercihini yapmasını istiyoruz"dedi.

Erzurum'un Tekman İlçesi'ne bağlı Karlıca Köyü'nde oturan Celal ve Remziye Yıldız çifti, 21 Haziran'dan bu yana Erzurum'da bir yurtta yatılı okuyan 18 yaşındaki oğlu Serkan Yıldız'dan haber alamayınca, çocuklarının PKK tarafından dağa götürüldüğünü belirterek, Diyarbakır'da ailelerin başlattığı oturma eylemine katıldı. Baba Celal Yıldız, oğlu sayısalcı olduğu için Cumartesi günü sınava girdiğini, sınavdan sonra bir daha eve gelmediğini belirterek, "Ben köydeydim. Sonra beni kızım aradı. Baba 'Serkan bu gece eve gelmedi'dedi. Kızım, 'Yurttaki abilerle olabilir' dedi. Sonra ben aradım ulaşamadım. Sarjı bitmiş diye düşündüm. Sabah tekrar kızım aradı. Dedi 'baba Serkan daha gelmedi, haberiniz var mı?' dedi. Tekrar aradım kapalıydı. Bende arabayla Erzurum'a geldim. Erzurum'da araştırdım, çocuğu bulamadım. Hemen karakola başvurdum. Terörle mücadeleye başvurdum. Cumhuriyet Savcılı'ğına başvurdum. Oğlum kayıptır diye. Fakat bizim sağdan soldan aldığımız duyumlara Serkan son günlerde BDP gençlik kollarına takılıyormuş. Biz bunu doğruladık. ve buna dayanarak Serkan'ın ya ikna yoluyla yada kaçmış ben onu pek bilemiyorum. Yani dağa katılmış görüşündeyiz"dedi.

Baba Yıldız, çocuğunun kitapları arasında örgütü yakın dergiler ile Abdullah Öcalan'la ilgili kitap olduğunu ifade ederek, "Baktık ki çocuğun görüşü o taraftaymış. Biz bu şüpheyle dağa gittiğini düşünüyoruz. O günden bu yana kendisine ulaşamadık. Serkan, gerçekten çok başarılı bir çocuktu. Serkan dini kitapları okuyordu. Okumayı çok seven biriydi. Serkan devamlı takdir belgesi getiriyordu. En büyük hayali de doktor olmaktı. Serkan'ın böyle bir çabası vardı. Dinine bağlı, namazında, niyazinda bir insandı. Bir abisi Avrupa'da yaşıyor. Hep diyordu 'Baba abim bana yardım etsin ben doktor olmak istiyorum' derdi" dedi.

Devlet ve BDP yetkililerden yardım istediğini söyleyen Baba Yıldız, tek isteklerinin çocuğunun geri gelmesi olduğunu söyledi. Yıldız, "LYS'de Türkiye'de 58'ici sırada yer almıştı. Bir an önce gelsin tercihini yapsın. Çocuğun hayatı kararmasın. Bizim tek dileğimiz bu. Bizim tek gayemiz Serkan'ın gelip tercih yapması. ve okuluna devam etmesidir. Serkan'ın resmi olarak yaşı 18 olarak görünüyor. Fakat Serkan'ın gerçek yaşı 16. Bizim büyük bir hatamız oldu. Ölen abisinin yerine geçirdik. Bizim abisinin ölümünü vermedik. Ölen abisinin adıyda Serkan'dı. ve onu yerine devam etmekdedir"diye konuştu.

Anne Remziye Yıldız, gözyaşları dökerken, bayram arifesinde çocuğunun geri dönmesini istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Lys'de Derece Yapan ve Dağa Gittiğini Söylediği Oğlunun Geri Dönüp Tercih Yapmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement