Lys Şampiyonları İzmir'in Gururu Oldu - Son Dakika
Güncel

Lys Şampiyonları İzmir'in Gururu Oldu

Lys Şampiyonları İzmir\'in Gururu Oldu

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda 500 tam puanla 2 Türkiye birincisi çıkaran İzmir Fen Lisesi öğrencileri Fatih Aslan, Mert Mestanoğlu ile Türkiye 4'ncüsü Doruk Çetin'in şimdi tek düşündükleri şey tatil.

02.07.2013 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda 500 tam puanla 2 Türkiye birincisi çıkaran İzmir Fen Lisesi öğrencileri Fatih Aslan, Mert Mestanoğlu ile Türkiye 4'ncüsü Doruk Çetin'in şimdi tek düşündükleri şey tatil. Önce dinleneceklerini belirten İzmir Fen Lisesi'nin gururu öğrenciler; "Daha sonra tercihlerimizi yapacağız" dediler.

KAMPÜSTEKİ OKULLARI YIKILDI

İki birincilik, 1 dördüncülüğün yanı sıra ilk 10'a 4 öğrencisini sokmayı başaran İzmir Fen Lisesi binası, 1983 yılında Ege Üniversitesi Kampüsü'ndeki binasında eğitim öğretimini sürdürüyordu. 2011 - 2012 eğitim-öğretim yılında binanın depreme dayanıksız olduğu tespit edilince yıkım kararı alındı. Okulun yıkılmasının ardından aynı zamanda pansiyonlu olan öğrenciler için yer arandı. Önce Suphi Koyuncuoğlu Lisesi, sonra Mazhar Zorlu Lisesi'nde bir süre eğitim gören öğrenciler, daha sonra Karşıyaka Mavişehir'de ortaokul binası olarak yapılan eğitim kurumuna yerleştirildi.

YILMADILAR, KAZANDILAR

Planlı, disiplinli çalışmaya alışık olan öğrencileri için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten İzmir Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar, şöyle konuştu: "Öncelikle yıkılan binamızın yerine yenisi yapılıncaya kadar buradayız. Bu okulu öğrencilerimizin rahatı için yeniden dizayn ettik. Yatakhanesi, laboratuvarı, yemekhanesi başta olmak üzere tüm altyapı yeniden düzenlendi. Fen Lisesi olarak başarılarımız sadece bugüne mahsus değil. Geçmişte de çok sayıda Türkiye birinciliğimiz var. İlk 100'de 8 öğrenci 34 derece, ilk binde 30 öğrenci 160 derece ile büyük bir başarıya imza atmış bulunuyoruz. Aynı zamanda TÜBİTAK, Bilim Olimpiyatları ve proje yarışmalarında da çok sayıda derecemiz mevcut. Bu yılki başarı ise öğrenci - okul idaresi - veli dayanışmasının en güzel ispatı"

ŞAMPİYONLAR ELEKTRİK - ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ DÜŞÜNÜYOR

2013 LYS Türkiye birincisi Fatih Aslan, başarının hiçbir zaman tesadüfi olmadığını belirterek şunları söyledi: "Planlı ve düzenli çalıştım. Oyuna da vakit ayırdım ancak son iki ay her şeyden elimi çektim. Özellikle bilgisayar, telefon ve sosyal medyadan uzak durdum. Arkadaşlarıma tavsiyem, mümkün ise yatılı okulları tercih etmeleri. Daha derli toplu, düzenli ders çalışma, öğretmenlerden yardım alma imkanı oluyor. Hedef elektrik - elektronik mühendisliği. Okul tercihini ise tatilden sonra yapacağım" Aslan, öncelikle güzel bir tatil yapmayı hedeflediğini söyledi.

Mert Mestanoğlu da okul ve bölüm konusunda henüz karar vermediğini belirtirken, sosyal aktivitelerden geri kalmadan planlı bir çalışma yaptığını söyledi. Türkiye 4'ncüsü Doruk Çetin'in tercihi de elektrik - elektronik mühendisliği. Çetin, okul tercihi konusunda ODTÜ ya da Bilkent'i istediğini bildirdi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Lys Şampiyonları İzmir'in Gururu Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement