Lys Sonuçları Açıklandı İlk 5'de Yer Alan Öğrenciler Büyükşehirlerden - Son Dakika
Güncel

Lys Sonuçları Açıklandı İlk 5'de Yer Alan Öğrenciler Büyükşehirlerden

Lys Sonuçları Açıklandı İlk 5\'de Yer Alan Öğrenciler Büyükşehirlerden

LYS sonuçlarına göre büyükşehirdeki okulların öğrencileri ilk 5'de yer aldı.

01.07.2013 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

LYS sonuçlarına göre büyükşehirdeki okulların öğrencileri ilk 5'de yer aldı. Sınava giren 831 bin 570 adaydan ilk 5'te yer alan öğrenciler farklı puan türlerinin sıralamalarına da girdi.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde yapılan 2013 Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi ve Lisans Yerleştirme Sınavlarının (LYS) sonuçlarını açıkladı. LYS sonuçlarında, puan türlerine göre en başarılı ilk beş öğrenci İzmir, Adana ve İstanbul'dan çıktı. MF-1 puan türünde sırasıyla İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, Özel Adana Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Burak Kaya, Fatih Pertevniyal Lisesi'nden Ömer Mert, İzmir Fen Lisesi'nden Doruk Çetin, İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğluilk 5'e girdiler. MF-2 puan türünde sırasıyla İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu, Bursa A. Osman Sönmez Fen Lisesi'nden Burak Duymaz, Fatih Pertevniyal Lisesi'nden Ömer Mert, Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nden Eşref Özdemir, İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan ilk sıralamada yer aldılar. MF-3 puan türünde ise İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu, Bursa A.Osman Sönmez Fen Lisesi'nden Burak Duymaz, Bahçelievler Adnan Menderes Anadolu Lisesi'nden Eşref Özdemir, İzmir Fen Lisesi'nden Doruk Çetin, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Gizem Taş, ilk 5'de yer aldı. MF-4 puan türünde de Özel Adana Final Anadolu Lisesi'nden Mehmet Burak Kaya, İzmir Fen Lisesi'nden Fatih Aslan, İzmir Fen Lisesi'nden Mert Mestanoğlu, Fatih Pertevniyal Lisesi'nden Ömer Mert, İzmir Fen Lisesi'nden Doruk Çetin ilk 5'e girdi.

-TM-1-2-3 BİRİNCİSİ YILDIRIM OLDU-

TM-1 ve TM-2 puan türlerinde sırasıyla İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Mustafa Mikdat Yıldırım 500 tam puan alırken, Yıldırım'ı sırasıyla, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Çağatay Akkoyun, Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Yunus Yasir Çalışkan izledi.

TM-3 puan türünde İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Mustafa Mikdat Yıldırım yine 500 tam puan ile birinci olurken, İstanbul Lisesi'nden Hümeyra Çolak, Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak, İstanbul Galatasaray Lisesi'nden Çağatay Akkoyun, Özel Yamanlar Anadolu Lisesi'nden Ali Batuhan Sevinç de ilk 5'e girdi.

TS-1 puan türünde sırasıyla Özel Aziziye Lisesi'nden Ahmet Koçak, İstanbul Lisesi'nden Hulusi Anıl Sezgen, Özel İstanbul Fatih Anadolu Lisesi'nden Ali Nizamettin Yıldırım, Özel İstanbul Fatih Anadolu Lisesi'nden Orhan Hakkı Tekineş ve İstanbul Galatasaray Lisesi Mustafa Mikdat Yıldırım ilk 5'e giren öğrenciler oldu.

TS-2 puan türünde ise Ahmet Koçak 1., Sezgen 2., Nizamettin Yıldırım, Mustafa Mikdat Yıldırım ise 4., Bahçelievler Prof. Dr. M. Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Burak Can Dinleyici 5. oldu.

-DİL-2-3 PUAN TÜRÜNDE HÜMEYRA ÇOLAK BİRİNCİ OLDU-

DİL-1 puan türünde sırasıyla İstanbul Galatasaray Lisesi Efe Yasin Akman, İstanbul Lisesi Çağrı Karabacak, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi Asıl Aktakke, İstanbul Galatasaray Lisesi Gizem Taş, TEV Özel İnanç Türkeş Anadolu Lisesi Buse Danişment ilk 5'e giren öğrenciler oldu. DİL-2 puan türünde ise 500 tam puan alan İstanbul Lisesi Hümeyra Çolak 1. oldu. Çolağan ardından başarı gösteren öğrencilerin sıralaması ise Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, İstanbul Galatasaray Lisesi Efe Yasin Akman, İstanbul Lisesi Çağrı Karabacak, İstanbul Galatasaray Lisesi Damla Çay şeklinde oldu.

DİL-3 puan türünde Çolak yine birinci sıraya yerleşti. Bu puan türündü Çolak'ı Özel Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi'nden Oğuzhan Özer, İstanbul Galatasaray Lisesi Efe Yasin Akman, Özel Amerikan Robert Lisesi'nden Furkan Savaş, İstanbul Galatasaray Lisesi Damla Çay izledi.

-SINAVA 831 BİN 570 ADAY GİRDİ-

YGS sonrası LYS'ye girmeye hak kazanan aday sayısı 1 milyon 232 bin 679, sınavsız geçiş için başvuran aday sayısı ise 71 bin 476 olarak belirlendi. LYS'lere 851 bin 135 aday başvururken, sınavlara 831 bin 570 aday girdi. 133 adayın ise sınavı geçersiz sayıldı.

Sınavlarda 6 bin 871 bina, 95 bin 608 salon kullanıldı. Sınavlarda 288 bin 114 kişi görev yaparken, sınav evrakının taşınması için kullanılan kutu sayısı 62 bin 311, sınav evrakının şehirlerarası naklinde kullanılan araç sayısı 142, şehir içi nakil aracı sayısı 2 bin 966, oluşturulan sınav koordinasyon sayısı 82, görevlendirilen sınav denetçi sayısı ise 874 olarak açıklandı. Matematikteki 50 soru 629 bin 718 aday tarafından cevaplandırıldı ve ortalaması 12.32 olarak belirlendi. Geometrideki 30 soru, 629 bin 718 aday tarafından yanıtlanırken, ortalaması 4.15 olarak açıklandı. Fizikteki 30 soruyu, 315 bin 939 aday cevaplandırdı bu sınavın ortalaması 6.46 olarak belirlendi. Kimya alanındaki 30 soruyu, 315 bin 939 aday yanıtladı ve ortalaması 10.19 açıklandı. Biyoloji alanındaki 30 soruyu, 315 bin 939 aday yanıtladı ve ortalaması 11.05 oldu. Türk Dili ve Edebiyatından 56 soruyu, 620 bin 932 aday cevapladı, ortalaması 23.22 olarak belirlendi. Coğrafya-1'deki 24 soru, 620 bin 932 aday yanıtladı, ortalaması 7.61 olarak açıklandı. Tarih 335 bin 586 aday 44 soruyu yanıtlarken, ortalaması 14.49 oldu Coğrafya-2 14 soru, 335 bin 586 aday yanıtladı, ortalaması 4.78 olarak belirlendi. Din Kültürü sorularının da yer aldığı Felsefe Grubundaki 32 soru, 335 bin 586 aday yanıtladı, ortalaması 7.88 olarak açıklandı. Yabancı Dil Almanca'da bin 792 adaya 80 soru yöneltildi, sınavın ortalaması 30.62 oldu. Yabancı Dil Fransızca 80 sorunun yöneltildiği bin 59 adayın ortalaması ortalama 36.23 olarak belirlendi. Yabancı Dil İngilizce ise 80 soruyu yanıtlayan 46 bin 386 adayın ortalaması 24.90 olarak belirlendi.(ANKA/DEVAM)

(YE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Lys Sonuçları Açıklandı İlk 5'de Yer Alan Öğrenciler Büyükşehirlerden - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement