Maalesef Belediye Batırılmış ve Yönetilemez Hale Getirilmiş" - Son Dakika
Güncel

Maalesef Belediye Batırılmış ve Yönetilemez Hale Getirilmiş"

SELMAN TÜR/İBRAHİM TORLAK - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman'ın Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, belediyenin 5 milyon liraya yakın borcu, bankada ise 50 bin lirası bulunduğunu belirterek "Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş ama biz bunlara takılıp kalmayacağız, proje ve hizmet üreteceğiz.

11.10.2016 11:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SELMAN TÜR/İBRAHİM TORLAK - Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile Batman'ın Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, belediyenin 5 milyon liraya yakın borcu, bankada ise 50 bin lirası bulunduğunu belirterek "Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş ama biz bunlara takılıp kalmayacağız, proje ve hizmet üreteceğiz." dedi.

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği yapılan görevlendirme ile belediyede vatandaşlara hizmet sunmak için çalışmalarını sürdüren Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gercüş'ü örnek bir ilçe yapmak için tüm birimlerle seferber olduklarını söyledi.

Koç, ilçeyi adeta şantiyeye çevirdiklerini, her koldan çalışma başlattıklarını anlatarak ilçede yıllardır ihmal edilen önemli sorunlar olduğunu dile getirdi.

Bakanlıklar, Dicle Kalkınma Ajansı, Köylere Hizmet Götürme Birliği ve bazı belediyelerle birlikte çalışarak ilçeyi şahlandırmayı hedeflediklerine işaret eden Koç, Gercüş'ü yolları, parkları ve sosyal donatı alanlarıyla modern bir ilçe yapmak için çalıştıklarını vurguladı.

"Kanalizasyon dere hattına akıyor"

"Belediyelerin birinci görevi, vatandaşa su, temizlik ve kanalizasyon hizmeti vermektir." diyen Koç, ilçenin sorunlarını tek tek tespit etmeye çalıştıklarını ifade etti.

Koç, şöyle konuştu:

"Maalesef şu anda kanalizasyon atıklarımız dere hattına akıyor, buradan da Kırkat Göleti'ne gidiyor. Bu da insanlarımız için sağlık açısından ciddi sorun teşkil etmektedir. Ayrıca bu nedenle insanlarımız göletten de yararlanamıyor. Projelerimizden biri bu olacak. İller Bankası ile yaptığımız görüşmelerle bu arıtmanın projesi ivedilikle çizilerek ihalesi yapılacaktır."

Kırkat Göleti mesire alanı olacak

GAP İdaresine Kırkat Göleti'nin mesire alanı olması için proje sunduklarına dikkati çeken Koç, projenin kabul edildiğini bildirdi. Koç, "Gelecek yıl projeyi hayata geçireceğiz. İnsanlarımız böylece hafta sonlarını ve boş zamanlarını değerlendirecekleri güzel bir alana kavuşmuş olacaklar." dedi.

İlçede sosyal yaşam alanlarının ve çocuk parklarının yok denecek kadar az olduğunu, artırılması için Bursa Büyükşehir Belediyesinin destek vereceğini aktaran Koç, projelerin en kısa sürede hazırlanacağını bildirdi.

Koç, bu çalışmaların tamamlanmasıyla Gercüş'ün önemli sorunlarının çözülmüş olacağını anlatarak bu hizmetlerden sonra sosyal belediyecilik üzerine yoğunlaşmayı planladıklarını söyledi.

Araç talep edildi

Belediyede yaptıkları incelemelerde bazı iş araçlarının eskidiğini tespit ettiklerini belirten Koç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığından araç talep ettiklerini dile getirdi.

Koç, "Çöp toplama aracı, yeni çöp konteynerleri, yol süpürme aracı, vidanjör ve arazöz talebinde bulunduk. Sayın Bakanımız olumlu yaklaştı. Belediyeler Birliğinden de yeni bir itfaiye aracı istedik. Yeni araçlarla halka en iyi şekilde hizmet sunacağız." dedi.

"Hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız"

"Daha önce bu belediyenin makamları, bütçesi, araçları başka yerlere hizmet ederken biz inşallah bu hizmeti vatandaşlarımıza sunacağız." değerlendirmesini yapan Koç, halka sorunları olması halinde kendilerine iletmeleri çağrısında bulundu.

Koç, "Belediyeye halka hizmet etmek, halkımızın sorunlarını çözmek için geldik. İnşallah bu projelerimiz bittiğinde vatandaşlar daha önce yapılanın belediyecilik olmadığını, belediyelerin hizmet makamları olduğunu görecek." diye konuştu.

Göreve geldikten sonra belediyenin durumunu analiz ettiklerini ve belediyenin borcunun bulunduğunu tespit ettiklerini aktaran Ünal Koç, "Belediyenin 5 milyona yakın borcu, bankada ise 50 bin lirası var. Maalesef belediye batırılmış ve yönetilemez hale getirilmiş ama biz bunlara takılıp kalmayacağız, proje ve hizmet üreteceğiz." dedi.

Koç, hazırladıkları projelere sağlayacakları ek kaynaklarla su ve arıtma sorununu çözeceklerini ve sosyal projeleri hayata geçireceklerini anlattı.

Sosyal belediyeciliğin nasıl yapıldığını göstermek istediklerine dikkati çeken Koç, Gercüş halkına özledikleri hizmetleri sunmak için göreve geldiklerini bu kapsamda ellerindeki tüm imkanları kullanacaklarını kaydetti.

Batman'ın Gercüş ilçesinde DBP'li Belediye Başkanı Abdülkerim Kaya, "terör örgütüne yardım ve yataklık" suçundan açılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığınca 29 Haziran'da görevden alınmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maalesef Belediye Batırılmış ve Yönetilemez Hale Getirilmiş' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı
    20:50 Beyoğlu'nda askeri üniforma müşterilere servis yapan şahıs tutuklandı

    Beyoğlu'nda bulunan bir restoranda askeri üniforma ile müşterilere servis yapan şahsın Y.J. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Restoranın işletme sahibi ve müdürü ise serbest bırakıldı.

  • Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti
    20:38 Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u mağlup etti

    Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi final serisinin ilk maçında, Danilo's Pizza Bursa Ant Spor, YTR Gayrimenkul Bodrum Basketbol'u 71-70 mağlup ederek 1-0 öne geçti. Serinin ikinci maçı 20 Nisan Cumartesi oynanacak.

  • Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu:
    20:33 Özgür Özel Bilkent Üniversitesi'nde Gençlerle Buluştu: "Bugün Bekâ Sorunu Her Dört Gençten Üçünün Bavulları Zihninde Toplamış Olmasıdır"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bilkent Üniversitesi Sosyal Demokrasi Topluluğu’nca düzenlenen Gençlik Buluşması’nda; seçimlerde başarılı olmalarının üç nedeninin gençler, eşit temsil ve bilim olduğunu ifade etti. Özel, “Bir ülkenin gerçek sorunu o ülkenin gençlerinin dünyanın diğer ülkelerinde hayal kurmasıdır. Bugün bekâ sorunu her dört gençten üçünün  bavulları zihninde toplamış olmasıdır" dedi. Seçimlere genç bir ekiple gittiklerini belirten Özel, “Önümüzde açamadığımız devasa bir kapı vardı kale gibi. Siyasetin başarı kapısı bize kapalıydı. Bir cam tavan vardı başımızın üstünde yüzde 25’lik, kıramıyorduk, kıramıyoruz diye de artık zıplamıyorduk. O devasa siyaset kalesinin, kapalı başarı kalesinin üç anahtarı vardı. Tarihten mirastı. Emanetti. O üç anahtarı üç deliğe soktuk ve teker teker çevirdik. Siyasetin başarı kapısı açıldı” diye konuştu.


Advertisement