Maaş Alırken Tekniker, Göreve Giderken Teknisyen - Son Dakika
Yerel

Maaş Alırken Tekniker, Göreve Giderken Teknisyen

Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nde Teknisyen Olarak Görev Yapan Ancak Tekniker Maaşı Alan Cumali Sevim, Fazladan Maaşın Bir Gün Kendisinden İstenmesinden Endişe Ediyor

27.10.2010 11:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Abdullah Yıldız - Malatya Tarım İl Müdürlüğü'nde teknisyen olarak görev yapan ancak tekniker maaşı alan Cumali Sevim, fazladan maaşın bir gün kendisinden istenmesinden endişe ediyor.

Sevim, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı olarak görev yapan yaklaşık 25 bin kişinin, Maliye Bakanlığı ile yaşanan kadro anlaşmazlığı nedeniyle aynı durumda olduğunu ve ödenen fazla maaşların geri istenmesinden korktuğunu öne sürdü.

Malatya Ziraat Meslek Lisesi'ni 1984 yılında bitiren Sevim, aynı yıl Artvin Tarım İl Müdürlüğü'nde göreve başladı. Daha sonra tayinini Malatya'ya aldıran Sevim, 1997 yılında kayıt yaptırdığı Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi'nin 2 yıllık Tarım Önlisans Bölümü'nü 1999 yılında bitirdi.

'Tekniker' diplomasını eline alan Sevim, intibakının yapılması için kurumuna baş vurdu. Tarım Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'nın o dönemdeki kadro anlaşmazlığı nedeniyle Sevim'in maaşı 'Tekniker', kadrosu 'Teknisyen' olarak yapıldı.

O tarihten itibaren teknisyenden daha yüksek maaş almaya başlayan Sevim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 11 yıldır bu şekilde çalıştığını, bu durumun kendisini tedirgin ettiğini söyledi.

Kendisi gibi Tarım Bakanlığı'nda 25 bin kişinin tekniker olarak maaş aldığını, ancak teknisyen olarak görev yaptığını dile getiren Sevim, 'Diplomamda tarım teknikeri yazıyor. Diplomamı alır almaz intibak için kurumuma başvurdum. Müracaatım kabul edildi. Maaşım tekniker maaşı olarak yapıldı. Ama unvan vermediler. Devletin verdiği diplomayı hiçe sayarak,bakanlık o zamanlar bizi sınav yapmak istedi. Ankara'da odacıların gözetiminde sınava tabi tutulduk.'

Bu olumsuzluğun sebebinin Maliye Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı'nın kadro anlaşmazlığından kaynaklandığını savunan Sevim, şunları anlattı:

'Sınavdan sonra intibakımı yaptılar. Ben burada maaş alırken tarım teknikeriyim, görev yaparken teknisyenim. Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Köyişleri Bakanlığı arasındaki bir kadro anlaşmazlığından kaynaklanıyor. İntibaklar yapılırken boşalan teknisyen kadrolarını Maliye Bakanlığı kendisine alıp tekniker kadrolarını vermek istiyor. Ama Tarım Bakanlığı bu kadrolar elinden gitmemesi için buna yanaşmıyor. Her iki kadronun da kendisinde kalmasını istiyor. Çok garip bir durumdayız. Ben tek değilim. Şu anda Türkiye'de 30 bin teknisyen varsa, bunun 25 bini maaş alırken tekniker, iş sahasında teknisyendir.'

- 'YA 11 YILLIK MAAŞI GERİ İSTERLERSE...'-

Malatya Tarım İl Müdürlüğü Bitki Koruma Şube Müdürlüğü'nde çalışan Sevim, yaşadığı tedirginlikle ilgili şöyle konuştu:

'1999 yılından 2010 yılına kadar tekniker maaşı aldım ama teknisyen görevi yaptım. Bu konumda çalışmaya devam ediyoruz. Korkumuz, bir iktidar gelip de, kardeşim sen teknisyensin, tekniker intibakını yaptırmışsın ama bu unvanı taşımıyorsun. Sen nasıl bu maaşı alıyorsun, geriye dön de şu haksız aldığın paraları öde bana derse ne diyeceğim. Emekli olsak yaklaşık 35 bin lira para verecekler, 10 yıllık maaş farkının geriye dönük ödemeleri ise en az 100 bin lira tutar. Bunun korkusu her zaman üzerimizde. Buna bir çözüm bulunması lazım. Bir muamma bu. Kim çözecek, nasıl çözecek bilmiyoruz.'

(AY-OSM) - MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maaş Alırken Tekniker, Göreve Giderken Teknisyen - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement