Maaşlarını Alabilmek İçin 4 Gündür Fabrika Önünde Bekliyorlar - Son Dakika
Yerel

Maaşlarını Alabilmek İçin 4 Gündür Fabrika Önünde Bekliyorlar

Kaynaşlı ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasının çalışanları, maaşlarını alabilmek için fabrika önünde 4 gündür nöbet tutuyor.

24.01.2015 15:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaynaşlı ilçesinde faaliyet gösteren bir tekstil firmasının çalışanları, maaşlarını alabilmek için fabrika önünde 4 gündür nöbet tutuyor.

Üçköprü mevkisindeki tesisin önünde bekleyen işçilerden Meryem Kabacı, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık iki aydır maaşlarını alamadıklarını iddia etti.

Bu bekleyişin eylem olarak nitelendirilmemesi gerektiğini belirten Kabacı, "İnsanlar sadece hakkını istiyor. İçeride makineler var. Bunlar çalışır vaziyette iken başka bir gruba devredilmiş. Kimseye hakaret ya da kötü söz söyleme niyetinde değiliz. Sadece maaşlarımızı versinler. Makineleri kime sattılarsa onlar da alsın gitsin. Sadece paramızı istiyoruz" diye konuştu.

Fabrikada yaklaşık 160 işçinin çalıştığını dile getiren Kabacı, jandarmanın müsaade ettiği sürece nöbete devam edeceklerini anlattı.

Haklarını alıncaya kadar burada bekleyeceklerini bildiren Kabacı, "Makineleri satın alanlar gece gelip 'Burada niye bekliyorsunuz, ben malımı alırım' şeklinde konuşuyor. Bunları alan grubun bu makinelere zaten ihtiyacı yok. Onlara da insaf diyorum. Bizi de görsünler. Burada insanlar 900 lira maaşla çalışıp evine ekmek götürmeye çalışıyor. Bu 900 liraya ihtiyaçları varsa buyursunlar alsınlar, vicdanlarına bırakıyorum." - Düzce

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maaşlarını Alabilmek İçin 4 Gündür Fabrika Önünde Bekliyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement