Maaşlarını Alamadıkları İddiasıyla Çatıya Çıkan İşçiler - Son Dakika
Yerel

Maaşlarını Alamadıkları İddiasıyla Çatıya Çıkan İşçiler

Ereğli ilçesinde işçiler tarafından üç gündür sürdürülen eylem, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır’ın girişimiyle sona erdi.

19.07.2014 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ereğli ilçesinde maaşlarının ödenmediğini iddia eden işçilerin üç gündür sürdürdüğü eylem, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı Fatih Çakır'ın girişimiyle sonlandırıldı.

Çakır, Kırmacı Mahallesi'nde 7 aydır maaşların ödenmemesine tepki göstermek için inşasında çalıştıkları okulun çatısına çıkan ve dün açlık grevine başladıklarını açıklayan işçilerle görüştü.

Çatıdaki 5 işçi, Çakır'ın müteahhit firma yetkilileriyle ödemeler konusunda uzlaşma sağlandığı yönündeki açıklamalarının ardından eylemi sonlandırdı.

İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülen işçiler, ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Çakır, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı öncesi yaşanan sorunu çözmek için işçi ve işveren arasında uzlaşma sağladıklarını söyledi.

Sorunun çözülmesinden mutluluk duyduğunu anlatan Çakır, şunları kaydetti:

"Müteahhitle taşeron firma arasında alacak sorunu sebebiyle işçilerimiz mağdurdu. İlk önce çatıda eylem yapan işçi ve taşeron firma yetkilileriyle  görüştüm. Eylem yaptıkları çatıda sıkıntılarını dinledim.  Amacım orta yolu bularak, eylemi bir an önce sonlandırmaktı. Müteahhitle de görüştüm ve ödemeler konusunda iki tarafı uzlaştırdım. Eylem sona erdi, sorunu çözdük. İşçiler oldukça memnun oldu." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maaşlarını Alamadıkları İddiasıyla Çatıya Çıkan İşçiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement