Maaşlarını Alamayan İşçilerin Eylemine Toma'lı Müdahale - Son Dakika
Güncel

Maaşlarını Alamayan İşçilerin Eylemine Toma'lı Müdahale

Maaşlarını Alamayan İşçilerin Eylemine Toma\'lı Müdahale

Sivas’ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Demir-Çelik (SİDEMİR) işçileri caddeyi trafiğe kapatmak isteyince polis, TOMA ile müdahale etti.

11.11.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ta maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle eylem yapan Demir-Çelik (SİDEMİR) işçileri caddeyi trafiğe kapatmak isteyince polis, TOMA ile müdahale etti.

2004 yılında özelleştirildikten sonra Erol Evci tarafından işletilmeye başlanan ve yaklaşık 650 kişinin istihdam edildiği SİDEMİR'de bir ay önce üretim durduruldu. Fabrika yönetiminin üretimi durdurma kararının ardından 4 aydır maaşlarını alamayan işçiler dün başlattıkları eylemlerine bugün de devam etti. Kent meydanında toplanan yaklaşık 200 kişilik işçi grubu İstasyon Caddesi güzergahında yürümek istedi. Yürümek isteyen işçiler caddeyi trafiğe kapatınca polis ile işçiler arasında arbede yaşandı. İşçiler caddeyi trafiğe kapatıp yürümekte ısrar edince polis TOMA'dan sıkılan tazyikli suyla müdahale etti. Soğuk ve yağışlı hava nedeniyle işçiler tazyikli suyun etkisiyle kaçmaya başlarken görev yapan polisler de sırılsıklam oldu. Bu sırada ıslanan bir işçi üzerini çıkararak polise tepki gösterdi. Bir süre polise ve TOMA'ya tepki gösteren işçiler ortamın sakinleşmesinin ardından kaldırımdan yürümeye devam etti. Fenalaşan bir işçi de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yürüyüşün ardından tekrardan kent meydanına gelen işçiler burada basın açıklaması yaptı.

İşçiler adında konuşan Davut Yıldız, "2004 yılından itibaren Erol Evcil şirketler grubu tarafından çalıştırılan Sivas Demir-Çelik Fabrikası'nın içler acısı durumu hepimizin malumudur. Burada yaşanan dram ne yazık ki işverenin komedisi şeklinde sahnelenmektedir. İşverenin keyfi durumu maaşları ödememe, sosyal hakları vermeme, iş güvenliğinden bir haberdar olma tavırları modern kölelik kapılarını sonuna kadar açtığının bir göstergesidir. Her geçen gün büyüyen bu yara artık kangrene dönüşmüştür" dedi.

Açıklamanın ardından işçiler dağıldı. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maaşlarını Alamayan İşçilerin Eylemine Toma'lı Müdahale - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement