Mabekte Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika
Yerel

Mabekte Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Mabekte Kutlu Doğum Haftası Etkinliği

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya’da Suriyeli misafirlerin barındığı Beydağı Konaklama Tesisleri’nde (MABEK) etkinlikler düzenlendi.

20.04.2015 17:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Malatya'da Suriyeli misafirlerin barındığı Beydağı Konaklama Tesisleri'nde (MABEK) etkinlikler düzenlendi.

Konteyner kentte bulunan Mescidi Selam Camisinde kadınlara, Mescidi Ensar Camisinde ise erkeklere program düzenlenirken programda Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Usve-i Hasene olan Peygamberin hayatından kesitler anlatıldı. Ayrıca Türkçe ve Arapça olarak cemaate ilahiler ve Kasideler okundu. Program sonunda cemaate mevlit şekeri ikramı yapıldı.

MABEK Kapalı Spor Salonunda Diyanet Merkezinin hazırladığı programa ise yoğun katılım oldu. Programa Vali Yardımcısı Latif Memiş, İl AFAD Müdürü Hamza Demiralp, İl Müftülüğü Din Hizmetleri ve Eğitimi Şube Müdürü Abdülkerim Keleş ile Kamp yönetici yardımcıları katıldı. Konteyner Kentte bulunan Diyanet Merkezinde eğitim gören bayan öğrencilerinin hazırladığı program Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Malatya Müftülüğü Vaizelerinden Saliha Ayyıldız Türkçe ve Arapça olarak günün anlam ve önemine değinirken daha sonra Türkçe ve Arapça ilahiler okundu. 'Hz. Hifa ile Hz Süheyb' adlı tiyatro gösterisi ile süren programda Safinaz Nur Polat adlı 7. sınıf öğrencisi 'Seni Görmeden Sevdim' adlı şiiri okudu. Program İnönü Üniversitesi öğrencilerinin protokol ve katılımcılara gül dağıtımı ile son buldu. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mabekte Kutlu Doğum Haftası Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement