Mabem Başarı Çıtasını Yükseltti - Son Dakika
Yerel

Mabem Başarı Çıtasını Yükseltti

Mabem Başarı Çıtasını Yükseltti

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM), geçen yılki yüzde 92 olan YGS-LYS yerleştirme başarısını, bu yıl yüzde 95’e çıkartarak Manisa’nın vazgeçilmez bir eğitim kurumu olduğunu kanıtladı.

08.08.2015 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM), geçen yılki yüzde 92 olan YGS-LYS yerleştirme başarısını, bu yıl yüzde 95'e çıkartarak Manisa'nın vazgeçilmez bir eğitim kurumu olduğunu kanıtladı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezi (MABEM) üniversiteye hazırlanan gençlerin adeta bir numaralı tercihi oldu. Büyükşehir Belediyesi Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi ile Atatürk Gençlik Merkezi'ndeki MABEM şubelerine kayıtlı öğrencilerin YGS-LYS yerleştirme başarısı geçen yıl yüzde 92 iken 2014-2015 yılı eğitim öğretim yılında yüzde 95'e çıktı. MABEM kurslarındaki öğrencilerin daha titiz ve sıkı çalışmaları sonucu başarı oranının her yıl arttığını belirten Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, başarının ardındaki en önemli olgunun öğrencilere hedeflerini belirlemede ve sınavlara hazırlanmalarında izleyecekleri yolu en iyi şekilde göstermek olduğunu belirtti.

MABEM'in 2014-2015 öğretim döneminde YGS-LYS kurslarının tamamlanmasının ardından girilen sınavlarda, kurs gören öğrencilerin başarı oranının arttığını belirten Ustamehmetoğlu, "Şehzadeler ilçemizde bulunan Bahri Sarıtepe Gençlik Merkezi'ndeki MABEM kurslarında kayıtlı 134 YGS-LYS öğrencisinden 111 öğrencimiz aldıkları puanlara göre istedikleri üniversitelere yerleşmişlerdir. ÖSYS birinci yerleştirme sonuçlarına göre 88 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere, 23 öğrencimiz 2 yıllık yüksekokullara isteyerek yerleşmiş bulunmaktadır. 17 öğrencimiz tıp fakültesi ve hukuk gibi yüksek puanlı bölümleri istediklerinden tercih yapmamışlardır. Bu sonuçlara göre Şehzadeler ilçesi YGS-LYS kursları birinci yerleştirme sonrası başarı oranımız yüzde 95 olarak gerçekleşmiştir" şeklinde konuştu.

Yunusemre ilçesinde bulunan Atatürk Gençlik Merkezi'ndeki MABEM kurslarında kayıtlı öğrencilerin de bu yılki başarısında artış olduğunu belirten Ustamehmetoğlu, "Şubemizde kayıtlı 115 YGS-LYS öğrencimizden 86 öğrenci aldıkları puanlara göre üniversite tercihlerine yerleştiler. ÖSYS birinci yerleştirme sonuçlarına göre 61 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere, 25 öğrencimiz 2 yıllık yüksekokullara yerleşmiş bulunmaktadır. Buradaki başarı oranımız yüzde 90 olarak gerçekleşmiştir" diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ EN İYİ ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİMİNİ SÜRDÜRECEK

MABEM kurslarına kayıtlı öğrencilerin hedefleri yüksek öğrencilerden oluştuğunu kaydeden Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, kararlı ve azimli olan öğrencilerin büyük ve köklü üniversiteleri tercih ettiğini belirtti. Ustamehmetoğlu, "Üniversiteye yerleşen öğrencilerimizin eğitimi en iyi alacakları yerleri seçmeleri bizleri gururlandıran diğer bir etmen. İstanbul Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi ve Ege Üniversitesi gibi büyük ve köklü üniversitelerin elektrik elektronik mühendisliği, endüstri mühendisliği, yazılım mühendisliği ve psikoloji gibi bölümleri tercih eden öğrencilerimizin hedefledikleri bölüme en iyi üniversitede devam edecek olmaları ise bizleri en çok gururlandıran şey oldu" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Eğitim Merkezleri'nin geçen yıla oranla bu yıl artış göstermesine çok sevindiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, önümüzdeki yıl başarı oranının hızla yükseleceğine inandığını belirtti. Başkan Ergün, "Büyükşehir Belediyesi olarak öncelikli hedefimiz hep eğitim olmuştur. Veriler de gösteriyor ki, Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin eğitim alanında tercih ettiği yol, doğru yoldur. MABEM yönetimine, öğretmenlerimize ve öğrencilerimizi MABEM kurslarına gönderen velilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerimizden önemli bir isteğim var. O da; vatanına, milletine hayırlı bir evlat olmaları ve bilgili, kültürlü bir neslin devam etmesi için sürekli durmadan her alanda çalışmalarıdır. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak eğitim alanında yeniliklere, değişime her zaman açık olacağız. Başarılarımızı her geçen yıl daha ileri seviyeye taşımak için sürekli çalışacağız. MABEM kurslarımız 17 ilçemizde de faaliyete geçecek. Böylece Manisa il genelinde çok daha büyük başarılara imza atılacak. İlçelerde bulunan gençlerimizin hazırlık aşamasında seçeneklerinin artması başarıya giden yolda olumlu etki yaratacaktır. Büyükşehir Belediyesi eğitimde gençlerimizin ilk tercihi olacaktır" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mabem Başarı Çıtasını Yükseltti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement