Macar Kralı Tökeli İmre'nin 309'uncu Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Macar Kralı Tökeli İmre'nin 309'uncu Ölüm Yıl Dönümü

Macar Kralı Tökeli İmre, ölümünün 309'uncu yıl dönümünde Gölcük ilçesindeki anıtta düzenlenen törenle anıldı.

13.09.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kaybettiği savaşın ardından Osmanlı'ya sığınarak İzmit'te ölen Macar Kralı Tökeli İmre, ölümünün 309'uncu yıl dönümünde Gölcük ilçesindeki anıtta düzenlenen törenle anıldı.

Gölcük Kavaklı Sahili'nde bulunan Tökeli İmre Anıtı'ndaki tören, saygı duruşunda bulunulması ve Türkiye ile Macaristan milli marşlarının okunmasıyla başladı.

Daha sonra anıta çelenk bırakan Macaristan Ulusal Meclis Başkan Yardımcısı Marta Matrai, yaptığı konuşmada, Macar kahramanı Tökeli'ye ev sahipliği yapan Kocaeli'de olmanın gururu ve onurunu yaşadığını söyledi.

Matrai, o dönemlerde yaşanan sıkıntıların aradan asırlar geçmesine rağmen hala hafızalarda olduğunu kaydederek, "Her Macar biliyor ki savaş kahramanlarının yanında mutlaka Türk dostu vardır. O dönemlerde yaşanan savaşlarda Macarlar Osmanlı İmparatorluğunda sığınak bularak yerleşti. Osmanlı tarafından himaye edildiler" ifadesini kullandı.

Vatanında baskı gören tüm Macarları saygıyla andığını söyleyen Matrai, Gölcük'teki anıtın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. - Kocaeli

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Macar Kralı Tökeli İmre'nin 309'uncu Ölüm Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement