Macaristan Barolar Birliği'nden Tekirdağ'a Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Macaristan Barolar Birliği'nden Tekirdağ'a Ziyaret

Macaristan Barolar Birliği Başkanı Dr. Janos Banati, Budapeşte Barosu Başkanı Dr. Reti Laszlo ve beraberindekiler, Tekirdağ Barosu'nu ziyaret etti.

08.04.2015 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Barolar Birliği Başkanı Dr. Janos Banati, Budapeşte Barosu Başkanı Dr. Reti Laszlo ve beraberindekiler, Tekirdağ Barosu'nu ziyaret etti.

Türkiye Barolar Birliği Genel Sekreteri Güneş Gürseler, ziyarette, tarihi dostluk ve kardeşliği tescillenmiş Macaristan'dan gelen misafirleriyle bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Macaristan Barosu yetkilileriyle bir işbirliğinin temellerini atacaklarını dile getiren Gürseler, "Amacımız kardeş baro birliği oluşturmak. Ardından da barolar arası eğitim. Kurumların mesleki sorunlarının çözümü konusunda işbirliği yapmasını önemsiyoruz" dedi.

Macaristan Barolar Birliği Başkanı Banati  ise tercüman aracılığıyla yaptığı konuşmada, Türk ve Macar halkı arasındaki işbirliğinin uzun yıllardır devam ettiğini, avukatlar arasında da benzeri çalışmaların tesis edilmesi gerektiğini vurguladı.

Türk ve Macar avukatların yaşadığı sorunların birbirine benzediğini aktaran Banati, "Aynı halklarımız arasındaki benzerlikler gibi Macar avukatların adliyelerde, hukukta, devletle yaşadığı sorunlar Türk avukatların yaşadıklarıyla çok benzer. Bunun için işbirliği çok önemli" diye konuştu.

Banati, bir gazetecinin "Geçen hafta İstanbul Adliyesi'nde bir cumhuriyet savcımız şehit edildi. Bununla ilgili neler düşünüyorsunuz" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"Tam bir trajediydi yaşanan olay. Çok kötü ve üzücü bir olaydı. Biz hiçbir zaman bir insanın ölmesini istemeyiz. Her insanın ölmesi bir trajedidir ama bir insanın adliye sarayı içerisinde öldürülmüş olması bu trajediyi daha da ağırlaştırıyor. Bu nedenle biz çok üzüldük. Tabii olayın nedenlerini tam olarak bilemiyoruz ama her ne olursa olsun bir insanın öldürülmesi, hele adliye içerisinde öldürülmesi kabul edilemez."

Konuşmaların ardından Tekirdağ Baro Başkanı Huriye Altay Erol, Banati ve Budapeşte Barosu Başkanı Dr. Reti Laszlo'ya çeşitli hediyeler verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Macaristan Barolar Birliği'nden Tekirdağ'a Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement