Macaristan Başbakanı: AB, Türkiye'den 400-500 Bin Sığınmacı Almayı Planlıyor - Son Dakika
Güncel

Macaristan Başbakanı: AB, Türkiye'den 400-500 Bin Sığınmacı Almayı Planlıyor

"Zorunlu kota" uygulamasının Avrupalıları tehdit ettiğini iddia eden Macaristan Başbakanı Viktor Orban, AB'nin Türkiye'den 400-500 bin sığınmacı almayı planladığını söyledi.

11.02.2016 19:02  Güncelleme: 19:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında Orban, Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'den 400-500 bin sığınmacı almayı planladığını belirtti.

"ZORUNLU KOTA" AVRUPALILARI TEHDİT EDİYOR

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, düzenlenen basın toplantısında, "zorunlu kota" uygulamasının Avrupalıları tehdit ettiğini iddia ederek, "Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Türkiye ziyareti sonrası 'zorunlu kota' oluşturulması tehlikesinin, Brüksel tarafından Avrupalı insanları tehdit etmeye devam ettiğini gösterdi. Önümüzdeki dönemde korunmamız gereken en büyük tehdit bu" dedi.

"ANLAŞMA TÜRKİYE VE AB ARASINDA"

Anlaşmanın Türkiye ile Almanya arasında değil, bilakis AB ve Türkiye arasında olduğunu savunan Orban, "Söz konusu anlaşmaya göre AB, Türkiye'den 400-500 bin göçmeni 'direkt' almayı planlıyor. Macaristan buna itiraz ediyor" şeklinde konuştu.

BİRÇOK ÜYE ANLAŞMAYI KABUL ETMİYOR

Orban, anlaşmanın, birçok AB ülkesi kabul etmediği için açıklanmadığını, sığınmacı krizine karşı ise Brüksel'de diplomatlar ve politikacılara, güneyde ise asker ve savunma güçlerine ihtiyaç olduğunu savundu.

"SINIR GÜVENLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRDİK"

Sığınmacı akının artarak devam edeceğini bu yüzden Macaristan'ın gerekli hazırlıkları yaptığını belirten Orban, "Bu yıl Avrupa'ya güney tarafından sığınmacı baskısı artacak. Bu yüzden Macar hükümeti sınır güvenliğini güçlendirdi ve yeni tel örgü yapma kapasitesini arttırdı" dedi.

Macaristan Başbakanı: AB, Türkiye\'den 400-500 Bin Sığınmacı Almayı Planlıyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan Başbakanı: AB, Türkiye'den 400-500 Bin Sığınmacı Almayı Planlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok
    20:48 Gaziosmanpaşa'da Toprak Kayması: Ölen ya da Yaralanan Yok

    İstanbul Valiliği, Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kaymasında ölen ya da yaralanan olmadığını açıkladı. Olayda 14 gecekondu etkilendi ve 3 gecekondu kullanılamaz hale geldi. 70 kişi tedbir amaçlı tahliye edildi ve AFAD ekipleri olay yerine sevk edildi.

  • Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak
    20:48 Gaziantep'te kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı okulda yaşatılacak

    Gaziantep'te yaşanan kovalamaca sırasında şehit olan polis memuru Emirhan Şimşek'in adı, memleketi Hatay'ın Belen ilçesindeki lisede yaşatılacak. Belen Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin adı 'Belen Şehit Emirhan Şimşek Anadolu İmam Hatip Lisesi' olarak değiştirildi. Şehidin ailesi, adının okula verilmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement