Macaristan Başkonsolosluğu'nda 'Sarı Toz' Alarmı ( 2) - Son Dakika
Güncel

Macaristan Başkonsolosluğu'nda 'Sarı Toz' Alarmı ( 2)

Macaristan Başkonsolosluğu\'nda \'Sarı Toz\' Alarmı ( 2)

Macaristan Başkonsolosluğu'na zarf içerisinde gönderilen sarı toz nedeniyle AFAD ekiplerinin konsoloslukta başlattığı incelemeler tamamlandı.

27.10.2014 13:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Başkonsolosluğu'na zarf içerisinde gönderilen sarı toz nedeniyle AFAD ekiplerinin konsoloslukta başlattığı incelemeler tamamlandı. Konsolosluktan alınan numuneler incelenmek üzere götürülürken, konsolosluk çalışanı 6 kişi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

İstanbul'da  konsolosluklara gönderilen ve paniğe yol açan zarf içinde sarı renkteki tozun, bu sabah Levent'te bir AVM ile aynı binada bulunan Macaristan Başkonsolosluğu'na da gönderildiği de ortaya çıktı. Bunun üzerine konsolosluk binasına polis, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) gönderildi. Polis konsolosluk girişinde yoğun güvenlik önlemi alırken, AFAD ekipleri incelemelerine başladı. İncelemelerin ardından zarfla birlikte, o sırada konsoloslukta bulunan personele ait eşyalar ve zarftan çıkan tozun temas ettiği malzemeler incelenmek üzere AFAD ekipleri tarafından götürüldü.

Konsolosluk çalışanı 6 kişi de UMKE'ye ait ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. Güvenlik görevlileri, 6 kişi ambulansa bindirilirken basın mensuplarının görüntü almamaları için yoğun çaba harcadı. Ambulans kapıya kadar yanaştırılırken, bir güvenlik görevlisi de açık kalan araya şemsiye açtı. Bu nedenle basın mensupları zor anlar yaşadı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Macaristan Başkonsolosluğu'nda 'Sarı Toz' Alarmı ( 2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement