Macaristan'da Ebru Sergisi Açıldı - Son Dakika
Kültür Sanat

Macaristan'da Ebru Sergisi Açıldı

Macaristan'ın Kecskemet şehrinde, sanatçı Ahmet Sacit Açıkgözoğlu'nun "Toprak gibi kadim, su gibi aziz" adlı ebru sergisi açıldı.

29.05.2015 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın Kecskemet şehrinde, sanatçı Ahmet Sacit Açıkgözoğlu'nun "Toprak gibi kadim, su gibi aziz" adlı ebru sergisi açıldı.

Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Türk Kültür Merkezi tarafından Kecskemet Şehir Müzesi'nde açılan sergiye Macarlar yoğun ilgi gösterdi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Kecskemet Şehir Müzesi Müdürü Dr. Vegh Katalin, 2015 yılını Türk Yılı olarak seçtiklerini ve düzenledikleri programla da Osmanlı dönemimdeki Macaristan'ın kültür ve sanat durumunu ele almaya çalıştıklarını belirtti.

Vegh, şöyle konuştu:

"Türk ve Macar ilişkileri son dönemde büyük bir ivme kazandı. Biz de bu ilişkilerin kültürel yönden tanıtımına katkı sağlamak için Kecskemet Şehir Müzesi olarak 2015 yılını Türk Yılı seçtik. Program serisi kapsamında bugün Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi'nin büyük katkılarıyla ebru sergisi de düzenliyoruz. Bu kapsamda 31 Temmuz günü şehrimizde 'Konuşan Kaftan' isimli Macaristan'ın Osmanlı döneminden kesitler sunan sergi de açacağız."

Budapeşte Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Yakup Gül de AA muhabirine yaptığı açıklamada, Macarların Türkiye'ye ve Türk kültürüne büyük ilgilerinin olduğunu anlatarak, Macaristan'ın birçok şehrinde yaptıkları programlarla Türkiye'yi tanıtmaya çalıştıklarını söyledi. Gül ayrıca, düzenlenen ebru sergisine Kecskemet halkının ilgisinin kendilerini çok memnun ettiğini belirtti.

Açılışa katılan Kecskemet Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Tamas Gyula Szebereny de şunları ifade etti:

"Türkiye ile ilişkilerimiz geliştirmeye çalışıyoruz.  Bu kapsamda Kecskemet, Tekirdağ ile kardeş şehir oldu. Tekirdağ biz Macarlar için tarihi olarak çok önemli bir şehir. Türkler bizim kahramanımız olan Ferenc Rakoczi'yi orada misafir ettiler. Tekirdağ ile ortak çeşitli programlar düzenliyoruz. Bugünkü ebru sergisi de bu dostluğu güçlendirecek. Bazı Macarlar, Türk sanatını sadece televizyondan öğrenme imkanı buluyor bugün Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen bu programda ise bizzat tanıma imkanı bulacaklar."

Programda, bir Macar müzisyen Türk müziklerini çaldı, bir öğrenci ise Macarca Yunus Emre'nin şiirlerini okudu.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Macaristan'da Ebru Sergisi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement