Macaristan'da Kadir Gecesi - - Son Dakika
Güncel

Macaristan'da Kadir Gecesi -

Macaristan\'da Kadir Gecesi -

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Türk mescidinde çeşitli milletlerden müslümanlar kadir gecesini kutlamak amacıyla biraraya geldi.

24.07.2014 04:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Türk mescidinde çeşitli milletlerden müslümanlar kadir gecesini kutlamak amacıyla biraraya geldi.

Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı Macaristan Koordinatörü Hüseyin Ersoy AA'ya yaptığı açıklamada "Kadir gecesi Kuran-ı Kerimin indirildiği gece olması hasebiyle Mübarek Ramazan ayında manevi iklimin, manevi duyguların en yüksek olduğu, duyguların zirve yaptığı bir gecedir. Kuran bu gece indirilmiştir" dedi.

Yaşayan Anadolu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Şener Cavrar ise "Ramazan ayını hem iyi hem kötü geçirdik, Filistin'de yaşanan olaylar nedeniyle ruhumuz orada kendimiz burada ama elimizden geldiği kadar gurbette Ramazan'ı iyi geçirmeye çalışıyoruz."dedi ve bu gece bütün dünya müslümanları için dua edilmesi gerektiğini söyledi.

Hayırsever vatandaşların verdiği iftar yemeğiyle başlayan program, kılınan teravih namazının ardından Kuran-ı kerim ve ilahilerin okunması ile devam etti.

Kadir Gecesi Programı, yapılan duaların ardından mesciddeki müslümanların tebrikleşmesiyle son buldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'da Kadir Gecesi - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement