Macaristan'da Müzeler Gecesi'nde Yunus Emre Enstitüsü'ne Büyük İlgi - Son Dakika
Dünya

Macaristan'da Müzeler Gecesi'nde Yunus Emre Enstitüsü'ne Büyük İlgi

Macaristan\'da Müzeler Gecesi\'nde Yunus Emre Enstitüsü\'ne Büyük İlgi

Macaristan’da bu yıl 14’üncüsü gerçekleştirilen "Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, 2012 yılından bu yana başkent Budapeşte’de hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü’ne büyük ilgi gösterildi.

26.06.2016 12:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan'da bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen "Müzeler Gecesi" etkinliği kapsamında, 2012 yılından bu yana başkent Budapeşte'de hizmet veren Yunus Emre Enstitüsü'ne büyük ilgi gösterildi. Budapeşte ve ülke genelinde birçok şehirde yüzlerce müze ve sanat galerisi gece boyunca ziyaretçileri kabul etti.

Müzeler Gecesi'nin en ilgi çeken ve ziyaret eden mekanlarının başında, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Türk Kültür Merkezi oldu. Yunus Emre Enstitüsü, geceyle ilgili olarak zengin bir program gerçekleştirdi. Yunus Emre Enstitüsü'nü ziyaret etmek için kapı önünde kalabalık bir topluluk giriş bileti alırken, enstitüde düzenlenen etkinlikler kapsamında, 16-17. yüzyıl Macar-Türk kıyafetleri, silah, kılıç, kalkan gösterisi, Türk mutfağı ve müziği köşesi ile ebru ve tezhip sanatına ilişkin eserler sergilenirken, Türkçe dersi de verildi.

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Yakup Gül, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunus Emre Enstitüsü olarak Müzeler Gecesi'ne katkı sağladıklarını, gece 00.00'a kadar açık kalarak Macar ziyaretçilere Türk kültürünü tanıttıklarını, Macarların yoğun ilgisinin, özellikle Türk Kültürüne, mutfağına ve el sanatlarına olduğunu ve çok mutlu olduklarını söyledi. Gül, "Müzeler Gecesi'nde Türk mutfağını tanıtan faaliyetlerimiz var. Türk çayını tanıtan etkinliğimiz oluyor. Bizim için en önemlisi ise Türkçe kursumuz. Türk el sanatları alanında hem Ebru sanatı gerçekleşiyor, hem de tezhip sanatını gerçekleştiriyoruz. Özellikle 16. ve 17. yüzyıl Osmanlı dönemi askerlerinin kıyafetleri de sergileniyor" diye konuştu.

Macarlar, etkinlik kapsamında gece boyunca ülke genelinde 18.00-02.00 saatlerinde, 400'ün üzerinde müze ve sanat galerisini tek bir biletle ziyaret etme imkanı buldu. - BUDAPEŞTE

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Macaristan'da Müzeler Gecesi'nde Yunus Emre Enstitüsü'ne Büyük İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.


Advertisement