Macaristan'dan Başkan Ergün'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Macaristan'dan Başkan Ergün'e Ziyaret

Macaristan\'dan Başkan Ergün\'e Ziyaret

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich’i makamında kabul etti.

12.02.2016 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich'i makamında kabul etti. Büyükelçi Kiss, Macaristan'ın Gyöngyös şehrinin Manisa ile kardeş şehir olmak istediğini belirtti.

Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve İstanbul Başkonsolosu Balazs Hendrich Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ü ziyaret etti. Ziyarette, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu ve Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun da hazır bulundu. Kendilerini kabul eden Başkan Ergün'e teşekkür eden Büyükelçi Gabor Kiss, "Sizlerle buluşmak bizler için büyük bir onur, sizleri saygı ile selamlıyorum. Ege bölgesindeki şehirlerle irtibatta olmak bizler için çok önemli, kısa bir zaman önce Manisa Büyükşehir Belediyesi heyetini Ankara'da ağırladık. Sizlerin Mesir Festivali davetinizi bizlere ulaştırdılar. Programımızda bir aksilik olmazsa Mesir Festivali'ne de katılmak istiyoruz. Davetiniz için çok teşekkür ediyorum. Siyasi ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra belediyecilik anlamında da ilişkilerimiz gelişiyor. Bana bir görev verildi ve buna göre Macaristan'ın bir şehri olan Gyöngyös, Manisa ile kardeş şehir olmak istiyor" diye konuştu. Başkan Ergün, Gyöngyös ile kardeş şehir olma konusunda gerekli yazışma ve çalışmalar tamamlanması halinde talebin meclis gündemine getirilebileceğini belirtti. Ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Ergün, Büyükelçi ve Başkonsolosa Manisa'ya ve Mesir Festivali'ne dair bilgi verdi.

BAŞKAN ERGÜN; "MANİSA TARİH KOKAN BİR ŞEHİR"

Başkan Ergün ise şunları söyledi:

"Sizleri burada görmek bizleri çok memnun etti. Manisa'mız Gediz Ovası, tarımsal faaliyetleri, Organize Sanayi Bölgesi ve tarihi kültürel varlığı ile güzel bir şehrimiz. 476'ncısını kutlayacağımız Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimizde sizleri ağırlamaktan mutluluk duyacağız. Sizleri bir kez daha Mesir Macunu Festivalimize davet ediyoruz." Mesir macununun tarihsel gelişimini de konuklarına anlatan Başkan Ergün, Büyükelçi Gabor Kiss'e Manisa'ya özgü ürünlerin bulunduğu hediye ile el işi bir tablo, Başkonsolos Balazs Hendrich'e de el yapımı vazo takdim etti. Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ise Başkan Ergün'e Macar el yapımı porselen hediye etti. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macaristan'dan Başkan Ergün'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement