Macaristan'dan Lüks Tren Turu - Son Dakika
Kültür Sanat

Macaristan'dan Lüks Tren Turu

“Danube Express” lüks yolcu treni Türkiye üzerinden Tahran’a gitmek üzere Budapeşte’den hareket etti.

15.10.2014 20:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Danube Express" adı verilen lüks yolcu treni, Türkiye üzerinden Tahran'a gitmek üzere Budapeşte'den hareket etti.

Yolcularına 5 yıldızlı otel konforunda hizmet sunan, 13 vagondan oluşan, "Danube Express" treni 70 yolcusuyla Romanya, Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Tahran'a gitmek üzere Budapeşte'den hareket etti.

Halk arasında zenginler treni olarak bilinen, Avrupa ve Asya'da, 16 güzergahta 1. sınıf seyahat imkanı sunan Golden Eagle Luxury Trains'in projesi Danube Ekspress, 19 Ekim'de Ankara'ya ulaşacak, kısa süre Ankara'da kalacak tren, aynı gün Kayseri'ye gitmek üzere hareket edecek.

Danube Express 20 Ekim günü sabah saatlerinde Kayseri'de olacak. Çoğunluğunu İngiliz vatandaşlarının oluşturduğu Danube Express yolcuları, Kayseri ve Kapadokya'nın doğal ve tarihi mekanlarını gezecek, geceyi Kayseri'de geçirecekler.

Jewels of Persia Kültür Turu Projesi ortaklarından Macar MAV Nosztalgia Kft, yılda 4 kez düzenlenmesi planlanan projenin hayata geçirilmesi onuruna, yerel yöneticiler, TCDD yetkilileri, Macaristan Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz ve basın mensuplarının katılacağı resepsiyon verecek.

Macar Demiryolları Genel Müdürü György Zarand, AA'ya yaptığı açıklamada, Türkiye ve İran'a az yolculu yüksek konforlu nostalji seferler düzenlemek istediklerini belirterek, bu ilk yolculuğun başarılı geçmesini temenni ettiklerini söyledi. Genel Müdür, 2015 yılında bu istikamette en az 4 sefer düzenlemeyi de planladıklarını belirtti.

Projeyi AA'ya değerlendiren Macaristan'ın Kayseri Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, geçen yıl Macaristan ile Türkiye arasındaki ticaret hacminin 2 milyar dolar olduğunu ve her iki ülkenin başbakanının koyduğu hedefler doğrultusunda bu hacmi 5 milyar dolara yükseltmek olduğunu belirtti. Bu hedefler doğrultusunda Macar Demir Yollarının da bugün attığı adımın bu hedefe ulaşılmasında katkısı olacağı kanaatinde olduğunu söyledi.

Jevels of Persia adı verilen 16 bin 300 kilometrelik tur gidiş ve geliş olmak üzere toplam 26 günde tamamlanacak. Bu yolculuk için tren bilet fiyatlarının 10-15 bin dolar arası olduğunu bildirildi. - Budapeşte

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Macaristan'dan Lüks Tren Turu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Toth György: Sayin Osman Şahbaz bey, Değerli Konusolos, daha önce orient express yine kalkacaklarindan haber aldim. haber çok güzel, yayıncıya tesekkür ederim. genc olsam bu lüks tirene binmek istemem. anlamsız örnegin sadece 1 gün kayseri cevresinde gecirmek. bu yaklasik hic demektir. yolculik sirasinda yolcular hic ögrenmez, gectigi memleketlerden hiç bilgi almaz, halkla görüsmez. bos vakit anlamsiz gecirmege uygundur. saygı ile selamliyorum, Toth György - Debrecen 0 0 Yanıtla
  • Mesut Topçu: Harika bir seyahat olsa gerek. İşte Kayseri Macaristan Konsolosumuz da ortada. Katkılarınıza çok çok teşekkürler, Tebrikler, saygılar, Mesut Topçu - Niğde 0 0 Yanıtla

Advertisement