Macaristan'dan Soros'a Suçlama - Son Dakika
Güncel

Macaristan'dan Soros'a Suçlama

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, son dönemde Macar hükümeti karşıtı açıklamaların arkasında Macar asıllı ABD'li milyarder George Soros'un olduğunu iddia etti.

20.05.2016 02:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Macaristan Devlet Bakanı Janos Lazar, son dönemde Macar hükümeti karşıtı açıklamaların arkasında Macar asıllı ABD'li milyarder George Soros'un olduğunu iddia etti.

Bakan Lazar, düzenlediği haftalık basın toplantısında, sığınmacı krizi ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Lazar, finans spekülatörü George Soros'un, ABD'de Demokrat Parti üzerinde ciddi bir etkisi olduğunu ve son dönemde Macar hükümeti karşıtı açıklamaların arkasında olduğunu ileri sürerek, "George Soros, Demokrat Parti'nin etkili destekçilerinden birisi. Clinton çiftinin patronu kendi görüşlerini tanıtmak için her şeyi yapıyor. Önümüzdeki dönemlerde George Soros en tehlikeli politikacı olarak görülen, siyasi rakibi Orban hükümetine karşı aktif bir şekilde mücadele etmeye hazır." ifadelerini kullandı.

Sığınmacıların Avrupa'ya yerleştirilmesi konusuna Soros'un destek verdiğini savunan Lazar, "ABD Başkanı Barack Obama, yakın geçmişte Avrupa için göçmenlik konusunun önemli olduğunu belirtmişti. Amerika'nın izlediği siyasete göre Avrupa'nın göçmenlere, Müslüman göçmenlere ihtiyacı var." şeklinde konuştu.

Lazar ayrıca, Macaristan'ın sığınmacı konusunda izlediği politikanın bazı Avrupalı büyük güç ve ABD'nin düşüncesine ters olduğunu iddia etti.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, yakın zamanda Macaristan yönetimini eleştirerek, "Polonya ve Macaristan, Amerika Birleşik Devletleri ve Soğuk Savaş olmadan bugün özgür olamazdı. Şimdi demokrasinin karışık bir şey olduğunu savunup Putin benzeri bir yönetim istiyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Macaristan'dan Soros'a Suçlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement