Macera Parkı Tanıtıldı - Son Dakika
Yerel

Macera Parkı Tanıtıldı

Macera Parkı Tanıtıldı

Yaşayarak öğrenme ve Macera Park’ın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, “Biz istiyoruz ki çocuklarımız yaşadıkları dünyayı, şehri, mahalleyi, yaylaları, dağları, nehirleri, coğrafyayı tanısınlar.

22.04.2015 01:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yaşayarak öğrenme ve Macera Park'ın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Toçoğlu, "Biz istiyoruz ki çocuklarımız yaşadıkları dünyayı, şehri, mahalleyi, yaylaları, dağları, nehirleri, coğrafyayı tanısınlar. Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkının çocuklarımıza, şehrimize hayırlı olsun. Eğlenmek tüm çocukların hakkıdır" dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı'nın tanıtımı yapıldı. Yenikent şehir ormanı içerisindeki tesislerde gerçekleşen programa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu'nun yanı sıra Kaynarca Belediye Başkanı Zeynur Özel, Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Mete, SATSO Başkanvekili Nadir Öztürk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, AK Parti Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa Ak, Talimhane Okçuluk Enstitüsü Başkanı Adnan Mehel, muhtarlar, Büyükşehir ve SASKİ bürokratları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Davut Yüce, "Toplam 8 bin metrekare alan üzerine kurulu 400 metre kapalı alandan oluşan ve içerisinde 40 farklı oyun elementinden oluşan yaşayarak öğrenme macera parkımız sunduğu eğitim programları ile farklı bir sürece sahiptir. Çocukların görerek, duyarak, dokunarak, hissederek öğrendiklerini hayata uyarlamaları adına Sakarya Büyükşehir Belediyemizin çocuklara ve gençlere en güzel hediyesidir. Yaşayarak Öğrenme Merkezi'nde eğitimler 2 şekilde yapılmaktadır. Dış alan eğitimleri ve iç alan eğitimleri. Dış alan eğitimleri ile çocukların psikolojik ve sosyolojik olarak eğitimlerini sağlayacak farklı oyunlarla çocuklarda özgüven, birliktelik, takım olma, saygı gibi duygular kazandırılacak farklı 24 yüksek elementten ve 14 farklı oyundan toplam 40 elementten oluşuyor. Her oyun ve aktivite sonunda buradaki uzman eğitimciler tarafından kendilerine telkinlerde bulunacak ve çocukların doğruluk, dürüstlük yolunda eğitim ve nutuk kazanmalarına vesile olunacaktır" şeklinde konuştu.

Çocukların sosyal imkanlarını artırıcı çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirterek konuşmasına başlayan Başkan Toçoğlu, "Çok açık bir şekilde görülmektedir ki, çocuklukta ve gençlikte kendisine kentin tüm imkanları sunulan nesillerin, aidiyet duygusu ve kentlilik bilinci gelişmiş olmaktadır. Geçen yıl hizmete sunduğumuz Sosyal Gelişim Merkezi'nden sonra Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı da aynı ihtiyaçları gözeterek hayata geçirdiğimiz projeler arasında yer almaktadır. Yaşayarak Öğrenme Merkezi ve Macera Parkı, çocuk ve gençlerimizin bilgisayar başında geçirecekleri saatlere alternatif faaliyet sunacağı gibi onların kendilerine güven duygularını pekiştirecek; yaşadıkları deneyimlerle sorumluluk, iş bölümü, liderlik, karar alma süreçlerine katılım noktasında da kazanımlar elde edecektir" dedi.

Tanıtımı yapılan tesislerin çocukların gelişimlerine önemli katkılar sağlayacağını belirterek konuşmasını sonlandıran Başkan Zeki Toçoğlu, "Biz istiyoruz ki çocuklarımız yaşadıkları dünyayı, şehri, mahalleyi, yaylaları, dağları, nehirleri, coğrafyayı tanısınlar. Çocuklarımızı yalnızlaştıran modern hayata karşı doğanın keşfi, çocuklarımızın bedensel ve ruhsal zenginliğine vesile olacaktır. Yaşayarak Öğrenme ve Macera Parkı çocuklarımıza, şehrimize hayırlı olsun. Eğlenmek tüm çocukların hakkı" ifadelerini kullandı. Başkan Toçoğlu'nun konuşmasının ardından tesislerin özellikleri katılımcılara tanıtıldı

Başkan Toçoğlu ayrıca program sonunda, "Ya Hak" diyerek ok attı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Macera Parkı Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement