Maçın Ardıdan - Ahmet Nur Çebi - Son Dakika
Spor

Maçın Ardıdan - Ahmet Nur Çebi

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk kelimesini şu an kullanmanın doğru olmadığını belirtti.

20.02.2017 00:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, siyah-beyazlı takımın, Akhisar Belediyespor'u 3-1 mağlup ettiği maçın ardından yaptığı açıklamada, şampiyonluk kelimesini şu an kullanmanın doğru olmadığını belirtti.

Çebi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın kollandığı yönünde bir algı oluşturularak, hakemlerin baskı altına alınmaya çalışıldığını iddia ederek, "Rakiplerin medyadaki yandaşları, yöneticileri ve bir de hocaları bu konularda konuşmaya başladı. Bunları doğru bulmuyorum. Tamamen hakemleri baskı altına almak için kurulmuş cümleler. Bir algı oluşturup hakemleri baskı altına almaya çalışıyorlar." diye konuştu.

Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçlarını hakem hatalarıyla kaybettiklerini dile getiren Çebi, şunları kaydetti:

"Hakemlerin kasıtlı hata yapmaları söz konusu değil. Hepimizin bu hatalardan canı yanıyor. Fenerbahçe ve Kardemir Karabükspor maçları Beşiktaş'ın kaybettiği maçlardır. Dönüp baktığınızda hakemlerin kollamadığını göreceksiniz. Bunlar hakemleri baskı altına alarak, Beşiktaş aleyhine karar vermelerini istemek arzusuyla söylenmiş cümlelerdir. Yöneticiler kendi işlerine bakacak, teknik direktörler kendi takımlarıyla uğraşacak. Kısacası herkes kendi işine bakacak. Biz başkasının takımıyla ya da hakemle uğraşmıyoruz."

Şampiyonluk kelimesini kullanmak için doğru bir zaman olmadığını vurgulayan siyah-beyazlı yönetici, "Şampiyonluk kelimesi muhteşem kelime ama şu an kullanmak doğru değil. Daha çok önemli maçlarımız var. Her maçı alarak devam etmemiz gerekiyor. Ligin alt tarafı birbirine yakın puanlarla mücadele ediyor. Çetin bir mücadele süreci yaşayacağız. Şampiyonluk o kadar kolay bir şey değil. Aşağıdakilerin küme düşme mücadelesi verdiği yerde sabırla devam etmemiz gerekiyor." şeklinde konuştu.

Rakipleriyle açılan puan farkını avantaj olarak görmediklerini de vurgulayan Çebi, "Avantaj olarak görürsek büyük yanlış yapmış oluruz. Sezon bitene kadar bu tür cümleler kurmamız saygısızlık olur. Rakiplerin emeği var, onlara saygısızlık etmek istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek'in derbinin tarihi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaları da değerlendiren Ahmet Nur Çebi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Sayın Dursun Özbek'i çok iyi tanıyorum. Onun etrafında 'bunları söyleyin' diye baskı kurmuşlar. Bizim konumuz değil. Federasyon derbinin pazartesi oynanmasına karar vermiş. Bunun Galatasaray'a ne gibi zararı var bilemiyorum. Bu konuşmalarla maçların güzelliğini bozmaya gerek yok. Dursun Bey'in bunu yakınındakilerin baskısıyla söylediğine inanıyorum. Bu tip şeylere kafasını takmaz o. Bizim böyle bir talebimiz olmadı ama çok arzu ettiğimiz bir şeydi. Takımımızın 1 gün daha dinlenerek sahaya çıkmasını istiyoruz ama böyle bir talebimiz olmamıştır."

Maçın Ardıdan - Ahmet Nur Çebi
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardıdan - Ahmet Nur Çebi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor
    10:45 Okul Sporları Yarışmalarında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Başlıyor

    Okul Sporları Yarışmaları kapsamında 3x3 Basketbol Gençler Kız-Erkek Grup Müsabakaları Denizli'de yapılacak. 16 erkek takımı ve 15 kız takımı yarı final bileti için mücadele edecek. Yarışmaların açılış seremonisi 22 Nisan Pazartesi günü gerçekleşecek.

  • Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor
    10:14 Denizli'de Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası Başlıyor

    Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu faaliyet takviminde yer alan Kriket T-20 Büyük Erkekler Türkiye Şampiyonası 22-26 Nisan tarihleri arasında Denizli'de yapılacak. Şampiyonada 8 ilden 13 takım mücadele edecek.

  • Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final
    10:13 Çaykur Rizesporlu Muhammet Taha Şahin: Her maç bizim için bir final

    Çaykur Rizespor'un 23 yaşındaki futbolcusu Muhammet Taha Şahin, Avrupa kupaları hedefleri olduğunu belirterek, "Her maç bizim için bir final" dedi. Şahin, Başakşehir maçı öncesi yaptığı açıklamada, takımın hedeflerine ulaşmak için her maça final gibi çıktıklarını vurguladı. Ayrıca Türkiye Milli Takımı'na gitmek istediğini ve Rizespor'un taraftarının kendileri için itici bir güç olduğunu söyledi.

  • Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu
    10:03 Edirne Valisi Millet Bahçesi'nde incelemede bulundu

    Edirne Valisi Yunus Sezer, Meriç Nehri kenarı ile İzzet Arseven Kent Ormanı'nda yapılan Millet Bahçesi'ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Sezer, piknik alanları, spor sahaları, çocuk oyun alanları, bisiklet ve gezi yolu, kütüphane ve vatandaşların kullanacağı iskele gibi sosyal donatıların bulunduğu alanda çalışmaların hızla devam ettiğini belirtti. Sezer, Millet Bahçesi'nin vatandaşlara huzurlu bir ortamda daha kaliteli hizmet sunacağını ifade ederek Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ'ye teşekkür etti.

  • Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı
    10:02 Nilüfer Belediyespor Kulübü Kosova'da Karate Şampiyonasında Başarılı

    Nilüfer Belediyespor Kulübü sporcuları, Kosova'da düzenlenen karate müsabakalarında elde ettiği başarılı mücadelelerin ardından 2 altın, 1 bronz madalya kazandı.


Advertisement