"Türkiye'de Maç Seyretmek ve Ondan Zevk Almayı Öğrenmek Gerek" - Son Dakika
Yerel

"Türkiye'de Maç Seyretmek ve Ondan Zevk Almayı Öğrenmek Gerek"

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Akçay, "Türkiye'de maç seyretmek ve ondan zevk almayı öğrenmek gerek." dedi.

02.12.2014 22:34  Güncelleme: 00:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Ziraat Türkiye Kupası'nda Manisaspor'u 3-2 yendikleri maça ilişkin, tribünlerde yaşanan gerilime işaret ederek, "Türkiye'de maçı seyretmek ve ondan zevk almayı öğrenmek gerek" dedi.

Akçay, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, ortaya koydukları futbol nedeniyle hem kendi hem de rakip takım futbolcularını kutladı.

Mücadele düzeyi yüksek, seyir zevki veren maça hataların yön verdiğini ve buna bağlı gollerin geldiğini ifade eden Akçay, aynı kentin iki takımı arasında oynanan maçta tribünlerde gerilim olmasının ise üzücü olduğunu ifade etti.

Bunun bir an önce son bulması gerektiğini dile getiren Akçay, "Aynı tavanın balıklarıyız. Türkiye'de maçı seyretmek ve ondan zevk almayı öğrenmek gerek. Geleneksel tavır ve davranışlardan uzaklaşmamız gerektiğini hatırlamamız gerekiyor bence. Güzel bir maç oldu, herkesi kutluyorum" diye konuştu.

Akçay, ilk golü atmalarına karşın takımın belli bir dönemde yaşadığı durgunluğa ilişkin gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:

"Bence ikinci yarıda 1-0'lık galibiyetimizi, aktif durumumuzu sürdürürken rölanti bir maç sürdürdük. Fakat hatalı bir golden sonra skor 1-1 olunca, biz bir süre maçı unuttuk ama daha sonra son bölümde tekrar maçı hatırladık ve galibiyete ulaştık. Zaman zaman bu tip geri dönüşler olabilir. Oyuncu algısı, kupa maçlarını algılarken farklı algılayabiliyor."

-Manisaspor Cephesi-

Manisaspor Teknik Sorumlusu Dilaver Mutlu da iki dost takımın karşı karşıya geldiğini ve sahada güzel bir dostluğun olduğunu belirtti.

Maçta takımlarının iyi bir oyun sergilediğini ifade eden Mutlu, şöyle konuştu:

"Çok mücadele ettik, doğru, düzgün pozisyon vermeden golleri yedik. Maçı kazanabilirdik, 2-1'e de getirdik. Akhisar Belediyespor'un deneyiminden ya da bizim deneyimsizliğimizden son dakikalarda yediğimiz golle maçı kaybettik. Tabii ki üzüldük ama bizim için önemli olan tabii ki bu maçta da kazanmak, puan almak istiyorduk, olmadı. Pazar günü oynayacağımız Samsun maçı çok önemli. Belki bugün maçı kaybettik ama en önemli şey taraftarımızı kazandık. Müthiş bir taraftar vardı. İnşallah bu taraftarı pazar günü de sahada görmek istiyoruz. Artık önemli olan lig maçları." - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'Türkiye'de Maç Seyretmek ve Ondan Zevk Almayı Öğrenmek Gerek' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement