Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de sahasındaki derbi maçta Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, gollü bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

19.03.2016 16:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de sahasındaki derbi maçta Gençlerbirliği'ni 3-1 yenen Osmanlıspor'un teknik direktörü Mustafa Reşit Akçay, gollü bir galibiyet aldıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen basın toplantısına katılan Akçay, başkent derbisinde kaliteli iki takımın mücadele ettiğini ifade etti.

Özellikle ilk yarı oyun formatını sağlıklı kuramadıklarını dile getiren Akçay, "Bu da Gençlerbirliği takımının yapısından kaynaklandı. İkinci yarı özellikle rakibin arkasına ataklar geliştirdik ve 3 gole ulaştık. Üç golü bulmamız mutluluk verici. Sporcularımı kutluyorum. Uzun süre motiveyi yukarıda tutmak zordur" değerlendirmesini yaptı.

-"Yabancı oyuncuların terör olaylarından etkilenmesi gayet doğal"

Mustafa Reşit Akçay, son dönemdi Türkiye'de gerçekleştirilen terör olayları nedeniyle yabancı oyuncuların soruları ile karşılaştıklarını kaydetti.

Bir soru üzerine konuyla ilgili açıklamada bulunan Akçay, şunları belirtti:

"Yabancı oyuncular endişe duyabilir. Zaten bu hareketlerin sonunda beklenen budur. Bu vatanın üstünde ve altında evliyaların yattığını unutmayalım. Bu toprak altında yatanlarla, islami inancı taşıyanlar bu ülkede farklı şeyler olacağına izin vermeyecektir. Bu milletin genetiğinde dik duruş ve karşı koyma vardır. Vatanımız sağ olsun. Oyuncuların etkilenmesi gayet doğal. Sorulara verdiğimiz örneklerle ikna ettiğimizi düşünüyorum."

-Gençlerbirliği cephesi

Gençlerbirliği Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, maçtan mağlup ayrıldıklarını ancak kaybedecek kadar kötü oynamadıklarını söyledi.

Yenilgiye üzüldüklerini anlatan Üzülmez, "Kaybedecek kadar kötü oynamadık. Bireysel hatalardan goller yedik. İlk ve ikinci yarının başında goller yedik. 5-10 dakika içinde golleri yedik. Daha sonrasında üretken olmaya çalışan bir Gençlerbirliği vardı" dedi.

Final paslarını iyi değerlendiremediklerini ifade eden Üzülmez, "3-4 tane El Kabir ve Djalma ile değerlendirmediğimiz pozisyonlar var. Emin adımlarla yolumuza devam ediyoruz. Gençlerbirliği kaybetse de mücadele eden bir takım olacaktır. Rakibe teslim olmayacaktır. Osmanlıspor'u tebrik ediyorum. Bundan sonra da daha iyi bir Gençlerbirliği için sinerjimizi devam ettireceğiz" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement