Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, alına skordan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

24.04.2016 19:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Kasımpaşa'yı 4-1 yenen Galatasaray'ın teknik direktörü Jan Olde Riekerink, alına skordan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Jan Olde Riekerink, "Sonuçtan dolayı çok mutlu olduğumu söylemek istiyorum. Takım olarak performansımızdan ve oyunumuzdan memnunum." dedi.

Daha önce yaptığı konuşmada, Ziraat Türkiye Kupası'daki Çaykur Rizespor ve ligdeki Kasımpaşa maçlarının önemine dikkat çektiğini hatırlatan Hollandalı teknik adam, "Çaykur Rizespor karşısında rövanş öncesi avantaj elde etmeliydik ve başardık. Kasımpaşa maçı da ligde varoluşumuz açısından önemliydi. Üstümüzdeki takımlarla puan farkının açılmaması gerekiyordu. Ayrıca, oyuncularımın maç seçmediklerini göstermeleri açısından da önemliydi." diye konuştu.

"Oyuncuların, bu sezonki durumun acısını hissettiklerini gördüm" ifadesini kullanan Riekerink, şunları söyledi:

"Onlar da bir şeyleri telafi etmek istediklerini gösterdiler. Takımımla bugün gurur duydum. Sadece ilk 11'le sınırlı değil, tüm oyuncularımla gurur duyuyorum. Bugün 3 cezalı, 3 de sakat oyuncumuz vardı. Önümüzdeki dönemde onlar da aramıza katılacaklar. Bugünkü performanstan sonra, gelecek için çok ümitli olduğumu söyleyebilirim. Selçuk'un aramıza dönmesi de bizi çok mutlu etti. Çok iyi bir performans ortaya koydu. Kaptan ve takımı iyi motive eden biri olarak aramıza döndü. Bu galibiyetten bize kar kalan şeylerden biri de Podolski'nin kalitesini iyi bir şekilde kullanmaya başlamamız oldu."

İkinci yarı çift forvete dönülmesi

Riekerink, maçın ikinci yarısında Umut Bulut'u da oyuna alıp, çift forvete dönmesiyle ilgili olarak, sahada bu ihtiyacı hissettiklerini kaydetti.

Sarı-kırmızılı takımdaki ilk maçı olan Eskişehirspor karşılaşmasında da çift forvet denediğini anımsatan Hollandalı çalıştırıcı, "O zaman istediklerimiz olmamıştı. Sistemden ziyade, elinizdeki oyuncu tipleri ve onları nasıl kullandığınız önemli. Maçı ilk 20 dakikada domine etmiştik. Sonra geri yaslandık ve takımın ilerideki Podolski ile mesafesi çok açıldı. Oyuncu da yalnız kaldı. Skor 1-1'di ve ikinci yarıya böyle bir tercihle çıktık. Gole ihtiyacımız vardı. Bu şekilde ileride çoğalmayı başardık." şeklinde görüş bildirdi.

Kendisinden sonra gelecek sezon takımın başında nasıl bir hoca olması gerektiği yönündeki soruya, gülerek "Kesinlikle maçları kazanan bir hocaya ihtiyaç var." yanıtını veren Riekerink, "Benim görevim, takımı bir arada tutup, bir strateji oluşturmaktı. Bunu iyi bir şekilde yaptığımızı düşünüyorum. Oyuncularım da bu konuda bana oldukça yardımcı oluyorlar. Sezonun kalan bölümü için hedeflerimiz belli." değerlendirmesinde bulundu.

Riekerink ayrıca, ULEB Avrupa Kupası'nda şampiyonluk maçına hazırlanan Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı'na da başarılar diledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu
    19:05 Mihalıççık Belediyesi 2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Şampiyonu

    2023-24 Hentbol Sezonu Erkekler 1. Ligi Dörtlü Final maçları sonucunda Mihalıççık Belediyesi şampiyon oldu ve Süper Lig'e yükselmeye hak kazandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı
    18:29 Adana'da 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı Başladı

    Adana'da düzenlenen 12. Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında, ziyaretçiler el işi ürünlerin yer aldığı stantları gezdi, spor etkinliklerine katıldı ve yöresel yemeklerin tadını çıkardı. Karnaval, 21 Nisan'a kadar devam edecek.

  • Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi
    18:18 Adana'da Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Gençlik ve Spor Bakanlığınca farklı illerde yapılan açık saha tesislerinin toplu açılışı gerçekleştirildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Alman Kalkınma Bankasınca, Avrupa Birliği'nin (AB) desteğiyle yürütülen 'Korunmasız Gençlerin Daha İyi ve Kapsayıcı Spor ve Gençlik Altyapısı ile Güçlendirilmesi' projesi kapsamında 100. Yıl Mahallesi'nde yapılan tenis kortunda toplu açılış töreni düzenlendi.


Advertisement