Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Alanyaspor'u 4-1 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, disiplinli bir oyun anlayışıyla kazandıklarını söyledi.

21.08.2016 01:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de 2016-2017 sezonunun ilk haftasında Alanyaspor'u 4-1 yenen Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, disiplinli bir oyun anlayışıyla kazandıklarını söyledi.

Güneş, karşılaşmanın ardından gerçekleştirilen basın toplantısında, rakipleri karşısında daha fazla gol atacak pozisyonlara girdiklerini vurgulayarak, "Hazır takım olmamız, disiplinli başlamamız, arkadaşlarımızın kazanma arzusu maçın skorunu lehimize çevirdi. Gol yememeliydik ama hakemin canı sağ olsun. Bazen hata olabiliyor." dedi.

Oyuncuların yetenek ve karakter olarak hiçbir sorunu olmadığını kaydeden tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Şu an kaleciler hariç 18 oyuncumuz var. Yeterli değil. Oyun anlayışı olarak belli düzeyimiz var. Yeterli olup olmayacağımızı zaman gösterecek. Genel oyun felsefemiz belli. Onun üzerine yenisini koymamız gerekiyor. Amacımız, bıraktığımız yerden gitmek değil. Onun üstüne koymalıyız. Aynı yerde sayarsanız, birileri gelip geçer. Benim bağırıp çağırmam biraz da ondan."

Transfer çalışmalarına değinen Güneş, "3 oyuncu gelebilir ama bakarsın hiçbiri olmaz. Bakarsın beş transfer olur." ifadelerini kullandı.

Alanyaspor karşısında son dakikalarda savunmada hata yaptıklarına dikkati çeken Şenol Güneş, "Lig farklı, Şampiyonlar Ligi farklı. Karşılaşma, 3-0, 4-0 olduğunda savunma anlayışında hatalar yaptık. Bu bir eksiklik. İlk yarıda daha az pozisyon verdik. Son dakikada hem top kaybı yaptık hem rakibe pozisyon verdik. Şampiyonlar Ligi'nde bu kaldırılabilir hatalar değil. Skor ne olursa olsun mazeretlerle yaşamak istemiyorum." diye konuştu.

Gökhan Gönül'ün durumu

Beşiktaş formasıyla henüz resmi maçta forma giymeyen Gökhan Gönül'ün durumuna değinen Güneş, tecrübeli oyuncunun sakatlıktan yeni çıktığını ve kendisini hemen riske etmeyi düşünmediklerini kaydetti.

Gökhan'ın yeteneğinin ve kariyerinin tartışılamayacağını belirten tecrübeli çalıştırıcı, "Şu an takıma koyarsak sıkıntı yaşayabilir. Sakatlıkları vardı, yeni toparlıyor. Gökhan, bana çok lazım. Onu kullanmak için zamanımız var. Fizik olarak hazırlanmasını istiyorum. Son antrenmanlarda daha iyiydi, riske etmek istemedim." şeklinde konuştu.

Şenol Güneş, Gaziantep'te yaşanan terör saldırısına da değinerek, şöyle devam etti:

"Bugün de acı olayla karşı karşıya kaldık. Maalesef sıkıntılı süreç devam ediyor. Bu iş sadece devletin yapacağı şey değil. Vatandaş olarak bizim de katkı yapmamız gerekiyor. Bu ülkede yaşayanlar, yaşamak isteyenler huzuru, kardeşliği, dostluğu barışı ön planda tutmuyorsa bunun gereğini sadece devletin polisiye tedbirleri değil, bizim de yapmamız gerekiyor. İnsanlığa zarar veren bu mahlukları yok etmeliyiz. Yaşaması gerekenler ölüyor, ölmesi gerekenler hala hayatta insanlığı yok etmeye çalışıyor. Hangi üst akıl tarafından yönetiliyor, sahipleniyor anlamak mümkün değil."

Adriano'nun durumu

Alanyaspor karşısında sakatlanan ve oyunu terk eden Adriano'nun, hastanede çekilen MR'ı sonucunda sol uyluk arka adalesinde birinci derecede zorlanma olduğu bildirildi.

Diğer yandan, Beşiktaş, ligin 2. haftasında deplasmanda Atiker Konyaspor ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına bu sabah gerçekleştireceği antrenmanla başlayacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement