Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Maçın Ardından

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Osmanlıspor'a 2-0 yenilenTrabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, emekleyen bir takım olduklarını, süreci hızlandırmak için ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi.

11.09.2016 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Osmanlıspor'a 2-0 yenilen Trabzonspor'da teknik direktör Ersun Yanal, emekleyen bir takım olduklarını, süreci hızlandırmak için ayağa kalkmaları gerektiğini söyledi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Türkiye'nin en iyi hücum yapan takımlarından birine karşı oynadıklarını belirtti.

Rakibin bu gücüne önlem almak adına, hücuma çıkarken top kaybının çok önemli olduğunun maç öncesi altını çizdiklerini ifade eden Yanal, şöyle devam etti:

"Top kaybı yaparak oyunun avantajlı olabileceğimiz yerinde geriye düştük. Önde etkisiz olduk. Rakibin istediği oldu. Oldukça yaslanarak oynadıkları için rakibin dediği oldu. Bir taraftan da istediğimiz, arzu ettiğimiz oyun kalitesini ortaya koymak adına yaptığımız çabanın daha hızlı geriye gelmesi gerekiyor. Emekleyen bir takımız. Süreci hızlandırmak için ayağa kalkmamız gerekiyor. Devreye kadar böyle gideceğiz ve bu oyuncularla gideceğiz."

Yanal, oyuncularının özellikle hücumdaki performansını yukarıya çıkarmaları gerektiğini de anlatarak, şunları kaydetti:

"Ofansif gücümüzü bugün daha çok ayağa kaldıracak teşebbüsü, cesareti oyuncularımızdan beklerdim. Bunu yapabilecek kalitede oyuncularımız var. Önümüzdeki haftalarda artık bunu kullanıp en iyi şekilde süreci hızlandırmamız gerekiyor. Bu zor bir süreç. Bu dönemde zorluklara karşı hepimiz durmak zorundayız. Bunlar olacak ama bu takımın gereklerini ve eksiklerini çok iyi biliyoruz."

Trabzonspor'un mali yapısına uygun olmayan transfer yapmayacaklarını da vurgulayan Yanal, "En iyi şekilde iyileşip belli bir noktaya gelecek takım yaratacağız. Sayın başkanın vermiş olduğu beyanatlara istinaden şu anda oldukça fazlasıyla mali iyileşmeler var. Bu iyileşmelerin devamını, sürekliliğini biz takımdaki sonuçlarla almak zorundayız. Bunun için bize biraz toleranslı davranırsanız geleceğin iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

- Akçay: "Güçlü bir takıma karşı kazandık"

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, maç öncesi kadroları aldıklarında üçlü savunmayla oynayacak bir Trabzonspor düşündüklerini belirterek, "Kendi planlarımızı da ona göre yaptık. Rakip takımda Mustafa'nın çok kenarda kalması bizi biraz daha cesaretlendirdi. Özellikle savunmanın kenarına ya da arkasına yapacağımız eylemlere yoğunlaştık. Trabzonsporun beklere yaptığı yardımın da az olması bizi orada daha da cesaretlendirdi ve merkeze girişlerimiz biraz daha iyi oldu" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor'un geçmişe göre değişen bir oyun anlayışı olduğunu dile getiren Akçay, " Perşembe günü oynayacağımız Avrupa maçı öncesi bize öz güven aşıladı. Trabzonspor'a da başarılar diliyorum." diye görüş belirtti.

Akçay, Akyazı Stadı'ndan kombine aldığını ancak bu tür kişisel konuları dile getirmek istemediğini belirtti.

Trabzonspor ile erken oynamanın avantajını yakaladıklarını da kaydeden Akçay, "Trabzonspor'un stoperlerinin ağır olması bizim hızlı oyuncularımız için avantaj teşkil etti. Trabzonspor geçmiş döneme nazaran sahada duruş biçimi, hareketliliği ve zorlayıcılığı çok yüksek bir seviyeye gelmiş. İyi de bir hocaları var. Zaman içerisinde doğru işler olacağına inanıyorum. Biz şu anda Trabzonspor ile erkenden oynamanın avantajını yaşadık." değerlendirmesinde bulundu.

Prestijli bir takım bırakarak Trabzon'a dönmeyi hayal ettiğini belirten Akçay, şunları söyledi:

"Benim için lig çok önemli. Avrupa benim için önemli değil. Ligdeki prestij, ligde kalıcı olan bir Osmanlıspor bırakıp şapkamızı önümüze koyup Trabzon'a döneceğim. Allah'ın kulu beni Trabzonspor'un başına getiremez. Altyapı için bir açık kapı bırakıyorum. Onun dışında umurumda değil. Bu Trabzonspor'u sevmediğim ya da dert etmediğim anlamına gelmez."

Akçay, Trabzonspor'da doğru işler yapan bir yönetim, şampiyonluk yaşayan tecrübeli bir teknik adam ve sabırsız bir seyirci topluluğunun olduğunu da sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement