Maçın Ardından - Son Dakika
Spor

Maçın Ardından

Maçın Ardından

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'de 15. haftaya gelinmesine rağmen aynı takım lehine hakem hataları yapılmaya devam edildiğini iddia etti.

15.12.2016 22:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri ve Basın Sözcüsü Mahmut Uslu, Spor Toto Süper Lig'de 15. haftaya gelinmesine rağmen aynı takım lehine hakem hataları yapılmaya devam edildiğini iddia etti.

Mahmut Uslu, Fenerbahçe'nin Ziraat Türkiye Kupası'nda Amed Sportif Faaliyetler ile deplasmanda oynadığı ve 1-1 berabere kaldığı maçın ardından açıklamalarda bulundu.

Uslu, Türkiye'nin acı günler geçirdiği için hakem hataları hakkında konuşmadıklarının altını çizip, Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun, Moussa Sow'un Antalyaspor maçında iptal edilen golüyle ilgili olarak söylediği iddia edilen "O golü verenin lisansını iptal ederim" sözleriyle ilgili olarak şunları söyledi:

"O sözü söylediğini zannetmiyorum. 'O söz yok' diye kendisi tekzip etmiş. Kendisi 'herhalde yabancı bir hakem eğitmeni var, o hakem arkadaşa da sormak lazım' demiş. 5. haftada 'Bazı takımlara karşı hakemler hatalar yapıyor, tesadüf mü acaba' diye söylemiştim. Şimdi 15. haftaya geldik hala devam ediyor. Hala aynı takımın lehine hatalar devam ediyor. Bu tür şeylere girmek istemiyoruz ama maalesef Fenerbahçe'ye karşı olan tutumlarını değiştirmeleri lazım. "

Hakem Cüneyt Çakır'ı da sert bir şekilde eleştiren Mahmut Uslu, "O malum hakem zaten her maç aynı şeyi yapıyor. Yalnız şunu da söylüyorum; bir kulüp hariç eğer Cüneyt Çakır arkadaşı, bir kulüp başkanı 'beğeniyorum' diyorsa ben konuşmayacağım. Birçok kulüp başkanıyla konuşuyorum, bir kişi mutlu değil ama 'Avrupa'da iyi yönetiyor' diyorlar. UEFA da aynı şeyi söylüyor zaten. Onu da söylemiş olayım. " ifadelerini kullandı.

Sow'un vuruşunun gol olduğunu iddia eden Uslu, "Çünkü hamle başlamış, top gitmiştir. Top gittikten sonra kafasını uzatıyor. Top gitmeden evvel uzatsa amenna, gol değil." dedi.

Mahmut Uslu, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in, Beşiktaş'tan alacaklı olduğunu dile getirerek şöyle konuştu:

"Bir Avrupa takımında veya herhangi bir takımda dünyanın neresinde olursa olsun bir federasyon başkanı bir kulüpten alacaklı olursa ne olur, diye sormak lazım. Çok ciddi bir para. Alacaklı durumda. Bunları halletmek, daha etik davranmak lazım."

Advocaat'ın takımın performansını eleştirmesiyle ilgili de değerlendirmede bulunan Uslu, "Hocamız ne söylediyse odur. Hocamız çok Avrupalı. Geçen bir açıklama yaptı ve sayın medya yine yanlış anladı herhalde. 'Yüzde yüz goldü. Başka yorum yapmayacağım' dedi. 'Benim takımım iyi oynar, kötü oynar ama golü vereceksin, senin işin bu' diyor. Hakikaten Avrupai ve medeni şekilde veriyor bu cevapları." ifadelerini kullandı.

Nurullah Edemen: "Bu sonuç dostluğun göstergesidir"

Amed Sportif Faaliyetler Kulübü Başkanı Nurullah Edemen ise şunları söyledi:

"Kupada ikinci maçımızı Türkiye'nin en güzel takımı Fenerbahçe ile oynadık. Genel olarak takımımızın performansından memnunum. Son birkaç maçta kötü gidişatımız vardı. Bu maçta da sonuçtan çok ortaya konulan performans bizim için önemliydi. Sonuç olarak berabere kaldık. Bu sonuç dostluğun göstergesidir. Fenerbahçe'ye ve yönetim kuruluna, Diyarbakır'a geldikleri için teşekkür ediyorum."

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement