Maçın Ardından - Son Dakika
Yerel

Maçın Ardından

Maçın Ardından

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Kafkas: "Çok net pozisyonlara giriyoruz fakat bunları değerlendiremiyoruz" Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Çok fazla da pozisyona giremedik.

21.04.2014 23:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, Eskişehirspor ile 0-0 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Çok net pozisyonlara giriyoruz fakat bunları değerlendiremiyoruz" dedi.

Kafkas, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, üzgün olduklarını ancak bunları telafi edecek potansiyelin kendilerinde bulunduğunu ifade etti.

Oyuncularını tebrik eden Kafkas, şunları söyledi:

"Oyunun tamamına yakınında çok pozisyona giren, oyunun kontrolünü elinde tutan bir Karabükspor vardı. Özellikle ilk devre farklı biçimde içeri girmemiz gerekiyordu. Yine hep aynı alışkanlıklarımız devam ediyor. Çok net pozisyonlara giriyoruz fakat bunları değerlendiremiyoruz. Dinamik bir takımız, genç bir takımız, biraz tecrübe eksikliğimiz var, son vuruş beceriksizliğimiz var. 30 haftanın aslında bir değerlendirmesi böyle. Baktığımız zaman berabere bitirdiğimiz birçok maçı kazanabilecek durumdaydık, kazanabilecek oyunu da oynadık. Stada gelen seyircimize gerçekten bir futbol ziyafeti çektik. İkinci devrede net pozisyonlar yakaladık, değerlendiremedik."

Statta yaşanan elektrik sorunları ile ilgili soruya Kafkas, "Yapılacak bir şey yok. Beden terbiyesinin mi bu stat? Ben anlamam bu işler neden beden terbiyesinde olur da kulüplerin kendi malı olmaz? Bunu anlamak mümkün değil. Anlamakta zorluk çekiyorum. Biz statta oynuyoruz, stat bizim değil, başkasının. Yıllardır böyle, nasıl bir uygulama anlamak mümkün değil. Bunun sorumlusu o zaman beden terbiyesi olması lazım" diye cevap vardi.

Kardemir Karabüksporlu futbolcu Sow ise 2 puan kaybettikleri için üzgün olduğunu belirterek "İki haftadır kendi evimizde oynuyoruz, ama üç puan alamıyoruz" ifadesini kullandı.

Mabiala da hayal kırıklığına uğradığını, ilk yarıda bu sezonun en iyi oyununu oynadıklarını kaydetti.

Eskişehir cephesi-

Eskişehir Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, elektrik kesilmesinin şanssızlık olduğunu, maçın ilk devresinde çok kötü oynadıklarını anlattı.

Oynadıkları kupa maçı nedeni ile hem fiziksel hem de zihinsel yorgunluktan kurtulamadıklarını ve bunun bu maça çok yansıdığını belirten Sağlam, şöyle konuştu:

"Maçın ilk devresini değerlendirdiğim zaman hakikaten çok kötü oynadık. Şans bugün yanımızdaydı. Özellikle Boffin'e teşekkür etmek istiyorum. İkinci yarı biraz kendimize geldik, oyunda dengeyi kurduk. Biraz oynamaya başladık. Ama tabii ki elektriklerin kesilip maçın durması, maalesef futbol adına bir şanssızlıktı. Çok fazla da pozisyona giremedik. Tam bir pozisyona girdik derken, elektriklerin kesilmesi bizim için şanssızlıktı. İşin şakası, hakikaten rakipten daha iyi kademe yaptı, orada şalteri kim indirdiyse. Şaka tabii bu. Kaleciyle karşı karşıya kalırken elektriklerin kesilmesi tam bir şanssızlıktı. Hakikaten 100 dakikalık dönem içerisinde o ana denk gelmesi şanssızlıktı. Ama tabii bu kadar olumsuzluğa rağmen burada bir puan almak bizim adımıza sevindirici."

Kalan 4 haftada, 3  maçı sahalarında oynayacaklarını belirten Sağlam, "Bu da bir fikstür avantajı gibi görünüyor bizim için. Bir tarafta ligde çıkabildiğimiz yere kadar çıkmaya çalışıyoruz, diğer tarafta kupada bizim için çok önemli bir karşılaşmaya çıkacağız. İnşallah kupada finali kazanıp, kupayı kaldırmak, ligde de kalan karşılaşmaları çok iyi değerlendirip çıkabildiğimiz yere kadar çıkıp sezonu da o şekilde bitirmek istiyoruz. Hakeme teşekkür ediyorum, iyi bir maç yönetti. Karabükspor iyi mücadele etti. Tolunay hoca güzel bir takım yapmış" değerlendirmesini yaptı.

Türkiye'de yerli hocalara, yabancı hocalar kadar müsamaha gösterilip, gösterilmediği yönünde bir soruya Sağlam, şöyle cevap verdi:

"Sezonlara baktığınız zaman Türk antrenörlerin daha fazla şampiyon olduğunu görürsünüz. Buna en güzel ve güncel örnek, Ersun Yanal'dır. Geçtiğimiz sezon Eskişehirspor'da çalışmıştı, sezonu sekizinci bitirdi. Ondan sonra bir camia kendisine görev verdi ve iyi günde, kötü günde arkasında oldu, ona destek oldu. Bugün çok büyük aksilik olmazsa Fenerbahçe ligi bir yerli hocayla şampiyon bitirdi. Eğer yerli hocalara gerekli şans verilir, gerekli zaman da tanınırsa destek olunursa hepsi hemen hemen başarılı olur. Yerli hocalar da güvenildiği zaman, sabredildiği zaman onlara inananları mahcup etmiyor. Yerli teknik direktör olarak kesinlikle yerli antrenörlere şans verilip, destek olunduğu zaman kimsenin yüzünü kara çıkarmayacağına inanıyorum."

Eskişehirsporlu Hürriyet Gücer ise kötü oynadıklarını, ilk yarı Kardemir Karabükspor'un daha iyi olduğunu belirtti.

Aytaç Kara da oyuna iyi başlamadıklarını, ikinci yarı takım olarak dengeyi sağladıklarını söyledi. - Karabük

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Maçın Ardından - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement