Maçın Ardından - Son Dakika
Güncel

Maçın Ardından

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Çalımbay: "10 kişi kalmamıza rağmen 11 kişinin yapamadığını mükemmel bir şekilde yaptık" Eskişehirspor Teknik Direktörü Sağlam: "Böyle bir günü bir daha yaşamak istemiyoruz.

26.10.2014 17:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Spor Toto Süper Lig'de Eskişehirspor'u 4-2 yenen Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Rıza Çalımbay, 10 kişi kalmalarına rağmen mükemmel bir oyun sergilediklerini söyledi.

Çalımbay, 2-0 geriden gelerek 4-2 kazandıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmaya rakiplerine baskı kurarak başlamayı hedeflediklerini ancak bunu Eskişehirspor'un başararak 2 gol bulduğunu belirtti.

İlk yarıda Oktay Delibalta'nın kaydettiği golün güçlerini arttırdığını ifade eden Çalımbay, "İçeri girdiğimizde hem taktik değişikliği hem gördüğümüz hatalar hem de oyuncu değişiklikleri çok önemliydi. Onları yaptık, oyun taktiğimizi değiştirdik, çok iyi oynamaya başladık. 10 kişi kalmamıza rağmen 11 kişinin yapamadığını mükemmel bir şekilde yaptık" dedi.

Çalımbay, maça dengeyi getiren golü bulduktan sonra takımının topu daha iyi değerlendirmeye başladığını dile getirerek, "Bugünkü maçı kazandıranlar, ikinci yarı oyuna giren arkadaşlardı. Takımımı tebrik ediyorum çünkü gerçekten ilk yarı değil ama ilk yarının sonunda ve ikinci yarının başından sonuna kadar mükemmel şekilde mücadele ettiler" diye konuştu.

Maçta 10 kişi kaldıktan sonra oyuncularının iki kişi oynamaya başladıklarını söyleyen Çalımbay, şöyle devam etti:

"Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Lig uzun bir maraton, daha 7. maçlar oynandı. Eğer biz bu seneyi çok iyi bir şekilde bitirmek istiyorsak bizim futbolun dışındaki işlerimizi düzeltmemiz gerekiyor. İnşallah onları düzeltirlerse, bu takım iyi yerlere gelebilir. Düzeltilmezse de maalesef bu takımda sıkıntılar baş gösterebilir. Bu nedenle yarın gerçekleştirilecek kongrenin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum."

Eskişehirspor cephesi

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam ise Mersin İdmanyurdu oyuncularını, teknik kadrosunu ve taraftarlarını tebrik ederek, rakiplerinin üst düzey mücadele ortaya koyduğunu kaydetti.

Sağlam, kendileri açısından üzüntü verici bir gün yaşadıklarını ifade ederek, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Böyle bir günü bir daha yaşamak istemiyoruz. Kendim ve oyuncularım adına camiamızdan ve taraftarlarımızdan özür diliyorum. Böyle şeyler futbolda var ama biraz ağır oluyor. Üç gün sonra kupa maçımız var, haftaya pazartesi günü de lig maçımız var. Yani ayağa kalkmak zorundayız. Ağır bir mağlubiyet oldu bizim için ancak bir taraftan maçlar da devam ediyor. O direncimiz, gücümüz ve inancımız var. Maalesef bugün talihsiz bir gün yaşadık. İyiler, sendeler ama asla yıkılmaz. Biz de yıkılmadığımızı herkese göstereceğiz, tekrar ayağa kalkacağız. İnşallah güzel günleri de yaşayacağız. Buna inanıyorum." - Mersin

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.


Advertisement