Maçka'daki Terör Saldırısı - Kurşunlardan Son Anda Kurtulan Vatandaşlar - Son Dakika
Güncel

Maçka'daki Terör Saldırısı - Kurşunlardan Son Anda Kurtulan Vatandaşlar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : İşyerinden dış detaylar İş yeri sahibi Ali Osman Aydın"ın güvenlik kamerası görüntülerini anlatması Ali Osman Aydın'ın konuşması Eczacı Asiye Yavuzakın'ın konuşması Maçka'daki terör saldırısı Trabzon'un Maçka ilçesinde dün yaşanan terör saldırısının yansıdığı güvenlik kamerası kayıtlarına göre bir vatandaşın yaralandığı olayda 2 kişinin ise son anda kurtulduğu görülüyor Eczacı Yavuzakın: "Kaçarken de farkına varmadan kurşundan kurtarmışız. İster istemez bir panik yaşandı.

20.07.2016 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

İşyerinden dış detaylar

İş yeri sahibi Ali Osman Aydın"ın güvenlik kamerası görüntülerini anlatması

Ali Osman Aydın'ın konuşması

Eczacı Asiye Yavuzakın'ın konuşması Maçka'daki terör saldırısı

Trabzon'un Maçka ilçesinde dün yaşanan terör saldırısının yansıdığı güvenlik kamerası kayıtlarına göre bir vatandaşın yaralandığı olayda 2 kişinin ise son anda kurtulduğu görülüyor

Eczacı Yavuzakın:

"Kaçarken de farkına varmadan kurşundan kurtarmışız. İster istemez bir panik yaşandı. Sanırım boyumun kısa oluşundan kurtardım"

Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasında yaşanan ve iş yerine kurşun isabet etmesi sonucu bir vatandaşın yaralandığı terör saldırısında 2 kişinin de kurşunlardan son anda kurtulduğu tespit edildi.

Güvenlik kamerası kayıtlarına göre, saldırı sırasında silah seslerini duyan kuyumcu çalışanı Duygu Balşeker, bir süre cep telefonuna baktıktan sonra yürüyor. Kurşunların isabet ettiği kuyumcu dükkanının kırılan cam parçaları, Balşeker'in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oluyor.

Yaşananlar sonrası kuyumcunun yanında iş yeri bulunan eczacı Asiye Yavuzakın'ın da dışarıya çıktığı, üçüncü merminin isabet ettiği iş yerinin önünden koşarak geçen bir gencin ise kurşundan saniyeler önce kurtulduğu görülüyor.

Kurşun isabet eden kuyumcu dükkanının sahibi Ali Osman Aydın, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay sırasında arabasını park etmek isterken çatışma seslerini duyduğunu belirterek, "Arabamı sağa çektiğimde Kaymakam Bey'in de bulunduğum yerde olduğunu gördüm. Daha sonra sanırım bizi polis zannedince teröristler bu bölgeye de ateş etti. Bu sefer üzerimize mermi gelmeye başladı. Aracı siper aldık, başımızın üstünden mermiler geçti. Biz ne olduğunu anlamadık. Demek ki o mermiler iş yerine isabet etti. Üzüntümüz şehidimizdir, yoksa bizim camımız kırılmış, altınlarımız gitmiş çok mu önemli. Mal geri gelir ama can geri gelmez." diye konuştu.

"Boyum kısa olduğu için kurtuldum"

Eczacı Asiye Yavuzakın ise olayın ardından yaşananları güvenlik kamerasından izlediğini söyledi.

Silah seslerini duyduktan sonra kaçmaya başladıklarını anlatan Yavuzakın, "Bize herkes 'kaçın' diye bağırdı. Kaçarken de farkına varmadan kurşundan kurtarmışız. İster istemez bir panik yaşandı. Sanırım boyumun kısa oluşundan kurtardım." dedi.

Operasyonlar devam ediyor

Bu arada, bölgede saldırının ardından güvenlik güçlerince başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgeyi çember altına alan güvenlik güçleri, gece başlayan yağmur ve sis nedeniyle tarama faaliyetlerini zor koşullarda sürdürüyor.

Bölgenin coğrafi yapısını bilen ilçe halkından vatandaşların da katıldığı operasyonlar kapsamında terörist grubun yakalanması için çevre illerden de takviye ekiplerin geldiği belirtildi.

Maçka\'daki Terör Saldırısı - Kurşunlardan Son Anda Kurtulan Vatandaşlar
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maçka'daki Terör Saldırısı - Kurşunlardan Son Anda Kurtulan Vatandaşlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement