Maçka'daki Terör Saldırısında Şehit Olan Polisler İçin Tören - Son Dakika
Güncel

Maçka'daki Terör Saldırısında Şehit Olan Polisler İçin Tören

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Şehitler için düzenlenen törenden detaylar Saygı duruşu Özgeçmişlerinin okunması Maçka'daki terör saldırısı Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan 3 polis memuru düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi.

19.07.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Şehitler için düzenlenen törenden detaylar

Saygı duruşu

Özgeçmişlerinin okunması Maçka'daki terör saldırısı

Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan 3 polis memuru düzenlenen törenin ardından memleketlerine uğurlandı

Trabzon'un Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması sırasındaki terör saldırısında şehit olan 3 polis memuru için tören düzenlendi.

Maçka ilçesinde yol kontrol uygulaması yaparken teröristlerin silahlı saldırısı sonucu yaralanarak kaldırıldıkları hastanelerde şehit olan Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğünde görevli polis memurları İbrahim Akın (23), Ramazan Donat (25), Çağdaş Tamkoç'un (28) Türk bayrağına sarılı naaşları, Trabzon Valiliği karşısındaki Atatürk Anıtı önüne getirildi.

Naaşları buradaki katafalka konulan şehitler için düzenlenen törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, İl Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Mithat Kutanoğlu, eski bakan Faruk Nafiz Özak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Trabzon İl Müftüsü Keramettin Demir, polis ve askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulmasıyla başlayan törende, şehit polis memurları Akın, Donat ve Tamkoç'un özgeçmişi okundu.

Şehitlerin naaşları İl Müftüsü Demir'in okuduğu duaların ardından meslektaşları tarafından katafalktan alınıp bir süre omuzlarda taşınarak Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait cenaze nakil araçlarına, ayrı ayrı konuldu.

Trabzon Havalimanı'na götürülün şehit polis memurlarından bekar olan Donat'ın cenazesi memleketi Kırşehir'e, Akın'ın cenazesi Bursa'ya, Ezgi Tamkoç ile evli olan Çağdaş Tamkoç'un cenazesi ise uçakla Ankara'ya gönderildi.

Cenazelerin, tören alanından çıkartılışı sırasında çevrede toplanan vatandaşlar tekbir getirerek "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı.

Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile Trabzonspor Kulübü çelenk gönderdi.

Şehitlerin naaşlarını taşıyan bazı polislerin gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.

Maçka\'daki Terör Saldırısında Şehit Olan Polisler İçin Tören
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maçka'daki Terör Saldırısında Şehit Olan Polisler İçin Tören - Son Dakika


Advertisement