Madalyasını Yoğun Bakımda Aldı - Son Dakika
Güncel

Madalyasını Yoğun Bakımda Aldı

Madalyasını Yoğun Bakımda Aldı

Kore gazisine madalyası hastanede verildi.

21.04.2015 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kore gazisine madalyası hastanede verildi. Isparta'da, Kore Savaşı'na katılan 21 gazi ve yakınına geçen günlerde törenle Güney Kore Devleti tarafından madalya verildi. O madalyalardan biri de Kore Savaşı'na katılan 92 yaşındaki Emekli Albay Burhan Cahit Çelikyay'a aitti. Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği Savunma Ataşesi Jooseong Han, rahatsız olduğu için törene katılamayan Çelikyay'a madalya ve şiltini tedavi gördüğü Isparta Devlet Hastanesi koroner yoğun bakım ünitesinde verdi. Yoğun bakımdan çıkarılan ve göğüs hastalıkları servisine alınan Çelikyay'ın durumu hakkında bilgi veren Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Dr. Zafer Dinçer, Çelikyay'ın yoğun bakımdan çıkarıldıktan sonra yataklı tedavisinin sürdüğünü söyledi. Hastane Yöneticisi Uz. Dr. Hüseyin Yavuz da, hastanın durumunun iyi olduğunu ve yakın bir zamanda taburcu edileceğini açıkladı.

Babasının 1950 yılında Kore Savaşı'na katıldığını anlatan kızı Meral Çelikyay, şöyle konuştu: "Savaşta bir havan topu parçasıyla yaralandı. Japonya'da 6 ay tedavi gördükten sonra Türkiye'ye gönderiliyor. Çeşitli tedavi aşamalarından geçti. Şimdi kendisi 92 yaşında. Babamın sağlığının korunmasında Devlet Hastanesi hekimlerimizin önemi büyük. Babamın madalya alması bize gurur verdi. Onurlandığımız an. Kore Ataşesi Han, babamı hastanede ziyaret ederek madalyasını takmak istedi. Bundan gurur duyduk" diye konuştu. Kore Gazisi Çelikyay, objektiflere madalyasını tutarak poz verdi. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madalyasını Yoğun Bakımda Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement