Madalyayla Dönen Milli Sporculara Birer Kese Altın - Son Dakika
Güncel

Madalyayla Dönen Milli Sporculara Birer Kese Altın

Madalyayla Dönen Milli Sporculara Birer Kese Altın

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Tuğba Güvenç ve Kore’de düzenlenen 28’inci Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları’nda üçüncülük elde eden Özlem Kaya’yı birer kese altınla ödüllendirdi.

15.07.2015 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Tuğba Güvenç ve Kore'de düzenlenen 28'inci Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda üçüncülük elde eden Özlem Kaya'yı birer kese altınla ödüllendirdi.

Estonya'da düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası üç bin metre engelli yarışında altın madalya kazanan Tuğba Güvenç ve Kore'de düzenlenen 28'inci Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda 3 bin metre engelli yarışı müsabakasında üçüncülük elde ederek bronz madalya kazanan Özlem Kaya Türkiye'ye döndü. Türk bayrağını uluslararası arenada dalgalandırarak tarihi başarıya atan sporcuları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen makamında kabul etti. Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki milli sporcularla bir süre sohbet eden Başkan Türkmen, gösterdikleri büyük başarıdan dolayı sporcuları tebrik etti.

"BAŞARIDAN BAŞARIYA KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, "Bugün çok mutluyuz. Bayram arefesinde kızlarımız bize bayram hediyelerinin en güzelini getirdiler. Hem Avrupa şampiyonluğu, hem dünya üçüncülüğü önemli bir başarı. Bizler Üsküdar Belediyesi olarak spor kulübümüz özellikle atletizmde adeta başarıdan başarıya koşuyoruz. 1 Şubat 2015'te İspanya'da yapılan Büyük Bayanlar Kros Atletizm Yarışması'nda zaten şampiyon olmuştuk. Orada da kızlarımız bize söz vermişti şampiyon olacağız diye olduk. Özlem dünya üçüncüsü, Tuğba Avrupa şampiyonu oldu onları tebrik ediyorum. Üsküdar'ımıza ve ülkemize hayırlı olsun. Başarıdan başarıya koşmaya devam edeceğiz. Özellikle gençlerimizin daha çok sporla meşgul olmaları dolayısıyla iyi bir arkadaş çevrelerini de kendilerini bulmaları adına bizim bu anlayışımız devam edecek" ifadelerine yer verdi.

Kore'de yapılan 28'inci Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda Dünya Üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan milli sporcu Özlem Kaya, "Üçüncü olduğum için çok mutluyum. Yarışma Güney Koren'in Gvangju şehrinde yapıldı. Nem oranının yüzde 95 ile çok fazla olduğu bir yerde yarışmaya gittik. Bu beni çok zorladı. Derecemin kötü çıkacağını antrenörüm bana burada söylemişti. Ben yine de elimden geleni yaparak orada en iyi dereceme saliselerle yaklaştım. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

"HİÇBİR BAŞARI TESADÜF DEĞİLDİR"

Estonya'nın Başkenti Tallinn'de düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda üç bin metre engelli yarışında piste çıkan ve şampiyona rekoru kırarak Avrupa şampiyonu olan Tuğba Güvenç ise, "Elimden gelenin en iyisini yapmak için sahaya çıktım. Yarışın başından itibaren öne geçtim ve tempoyu götürdüm. Son tura da gücümü sakladım. Son 300 metrede engele takılıp düştüm ama buna rağmen kalkıp devam ettim ve şampiyona rekoru geldi. Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Hiçbir başarı tesadüf değildir umarım bu başarı dünya şampiyonasında da devam eder" dedi.

MİLLİ SPORCULARA BİR KESE ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Estonya'da düzenlenen 23 yaş altı Avrupa Atletizm Şampiyonası üç bin metre engelli yarışında altın madalya kazanan Tuğba Güvenç ve Kore'de düzenlenen 28'inci Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda 3 bin metre engelli yarışı müsabakasında üçüncülük elde ederek bronz madalya kazanan Özlem Kaya'yı başarılarından dolayı tebrik eden Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, milli sporcuları birer kese altın ile ödüllendirdi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Madalyayla Dönen Milli Sporculara Birer Kese Altın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement