Madde Bağımlılığından Kurtulana "Umre" Hediyesi - Son Dakika
Güncel

Madde Bağımlılığından Kurtulana "Umre" Hediyesi

Madde Bağımlılığından Kurtulana "Umre" Hediyesi

Sivas Müftülüğünce başlatılan "Maddeden Manaya" isimli proje kapsamında madde bağımlılığından kurtulanlar, tedavi sürecinin ardından umreyle ödüllendirilecek.

07.11.2014 13:58  Güncelleme: 15:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas Müftülüğü, uygulamaya koyduğu "Maddeden Manaya" isimli proje kapsamında madde bağımlılığından kurtulanları tedavi sürecinin ardından umreye gönderecek.

Sivas Müftüsü Recep Şükrü Balkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, madde bağımlılarının tedavi edilmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.

Gebze Müftülüğü yaptığı sırada "Tut Elimden Sosyal Din Hizmet" adlı projeyle madde bağımlılarına yönelik çalışma başlattıklarını anlatan Balkan, "Daha önceki yıllarda da görev yaptığımız yerlerde bu çalışmayı gerçekleştirmiştik. Türkiye'de el atılması gereken bir konu. Sivas'da da bunun ihtiyaç olduğunu gördük. Madde bağımlısı kardeşlerimizi, vatandaşlarımızı, içine düştükleri durumdan kurtarmak için çalışma başlattık. Öncelikle tespitini yapmaya çalışıyoruz. Tedaviyi kabul edenlerin arasında gruplar oluşturup Tokat'a tedaviye gönderiyoruz" diye konuştu.

Madde bağımlıları, din görevlilerine emanet

İlk etapta madde bağımlısı 7 kişinin rehabilitasyonu için çalışma başlattıklarını anlatan Balkan, şunları kaydetti:

"Bu kardeşlerimizin her birini, hastanedeki tedavilerinin ardından bir din görevlimize emanet ediyoruz. Her zaman hocamızla beraber olarak manevi alamda destek vermelerini sağlıyoruz, bizim esas işimiz bu noktada başlıyor. Tedavi olan birçok kişi, tedaviden geldikten sonra kendini boşlukta hissediyor ve tekrar başlıyor ve tedavi süreci boşa geçmiş oluyor. Tabii bunun önünü alabilmek için gönüllü hocalarımız canla başla çalışıyor."

Balkan, projenin ülke genelinde yaygınlaşmasını istediğini belirterek, "Bu insanlar, kötü insanlar değil. Gerçekten yakından tanıdığınız zaman görüyorsunuz ki hepsi çok iyi insanlar ama çevre ve 'bir defadan bir şey olmaz' şeklinde başlayan bu süreç, maalesef çok üzücü sonuçlara kadar gidebiliyor" ifadesini kullandı.

"Umreyle ödüllendireceğiz"

Tedavi sürecini tamamlayanların umreye gönderileceğini aktaran Balkan, "Tedavi süreci tamamlandığında ve doktorlar bağımlılıktan kurtulduklarını söyledikleri anda, hoca arkadaşımızla kendilerini umreyle ödüllendireceğiz" dedi.

Balkan, kutsal topraklardaki manevi atmosferin önemini vurgulayarak, "Bu kardeşlerimizin inşallah madde bağımlılığından tamamen kurtulmasını sağlamaya gayret göstereceğiz" ifadesini kullandı.

Müftü Balkan, madde bağımlılığından kurtulan kişilerin umreden döndükten sonra da takipçisi olacaklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Hoca arkadaşlarımız, bu kardeşlerimizle arkadaşlık kurarak sürekli görüşecek. Bu kişilerin boşlukta olmaması gerekiyor. Bu insanlar ellerinden tutulmasını istiyorlar ve bunu gerçekten istiyorlar. Biz de bu noktada manevi anlamda onlara destek vermek suretiyle, maddi sorunu da iş bulmak suretiyle çözerek, inşallah bir daha bu kötü duruma düşmemeleri için elimizden geleni yapacağız." - Sivas

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madde Bağımlılığından Kurtulana 'Umre' Hediyesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement