Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği - Son Dakika
Yerel

Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen “Tuzla’da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır” projesinde Tuzla Belediyesi personeli eğitiliyor.

01.07.2015 11:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tuzla Belediyesi ve Tuzla Kaymakamlığı öncülüğünde, gönüllülük esasıyla sürdürülen "Tuzla'da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır" projesinde Tuzla Belediyesi personeli eğitiliyor.

"Tuzla'da Hep Birlikte Madde Bağımlılığına Hayır" projesinde gönül eğiticiler tarafından farkındalık çalışmaları sürdürülüyor. Projenin ikinci ayağı olan ön müdahale eğitimleri de hayata geçirildi. Projenin ikinci ayağında psikolog ve rehber öğretmenlere bağımlılık potansiyeli olan gençlere yönelik psikososyal ön müdahale teknikleri eğitimi verildi. Proje, gönüllü eğitimcilerin farkındalık çalışmaları, ön müdahale eğitimi almış uzmanların saha çalışmaları ve süpervizyon toplantıları ile devam edecek.

"TUZLA BELEDİYESİ PERSONELİNE MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE EĞİTİMİ VERİLDİ"

Proje kapsamında Tuzla Belediyesi personeline de eğitim veriliyor. Her gün 1 müdürlüğün personeline verilen eğitimlerde madde bağımlılığındaki hedef kitle, bağımlılığını tanımı, bağımlılık yapıcı maddeler ve etkileri, risk faktörleri, bağımlılığın fark edilişi ve önleyici çalışmalar konuları yer alıyor. Madde bağımlılığı ile mücadelede toplumsal işbirliğine vurgu yapılan eğitimlerde, yanlış kanı ve düşünceler ayrıntılı bir şekilde ele alınıyor.

"HEP BİRLİKTE HAREKET EDİYORUZ"

Tuzla Belediyesi Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Çelikel, madde bağımlılığı ile mücadelenin farkındalık oluşturma, duyarlılığı arttırma ve bilinçli bir toplum hedefi taşıdığını söyledi. Çelikel, "Bu projeye eğitim ile başladık. Gönüllü eğiticilerle her sokağa, her sokakta da bir bilinç oluşturmaya çalışıyoruz. Eğitimle başlayan süreci, gençlerimizi sosyal, kültürel hizmetlerimizle meşgul etmeyi amaçlıyoruz. Gençlerimizin bu illete bulaşmaması için gayret gösteriyoruz ve bu projede hep birlikte hareket ediyoruz" şeklinde konuştu.

KAMPANYA, ANNELERİN ÇAĞRISI İLE ORTAYA ÇIKTI

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, madde bağımlılığı ile mücadele sürecinin mağdur annelerin gönüllü mücadele isteği ile başladığını söyledi. Başkan Yazıcı, "Mağdur anneler bana gelerek "Evlatlarımızı uyuşturucunun ağından kurtaralım. Biz de bu işin içinde olmak, mücadeleye gönüllü katılmak istiyoruz" dediler. O annelerin çağrısı, bu projenin temelini oluşturdu" dedi.

"GENÇLER, EŞİT ŞARTLAR ALTINDA AYNI TEHDİT ALTINDA"

"Gençler eşit şartlarda aynı tehdit altında" diyerek gençliğin sosyal risk altında bulunduğuna dikkat çeken Başkan Yazıcı, "Madde bağımlılığı toplumsal bir sorun ve bu sorunun üstesinden gelmek için birlikte hareket ediyoruz. Sivil inisiyatif olmadan hiçbir hareket başarıya ulaşmaz. Biz de bu kampanyada toplumun tüm kesimleriyle, Tuzla halkıyla birlikte bu mücadeleyi sürdürüyoruz." şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Madde Bağımlılığıyla Mücadele Seferberliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement