Maden Faciası - 2 Işçiye Ulaşılması Için Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Maden Faciası - 2 Işçiye Ulaşılması Için Çalışmalar Devam Ediyor

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.

08.12.2016 00:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'in Şirvan ilçesindeki özel maden ocağında meydana gelen heyelanda toprak altında kalan 2 işçiye ulaşılması için çalışmalar devam ediyor.

Maden köyünde 17 Kasım'daki faciada toprak altında kalan 16 işçiden 14'ünün cenazelerine ulaşılırken, işçilerden İbrahim Kılınç ve Halil Başer için Siirt, Batman, Bitlis, Diyarbakır, Van, Erzurum, Ankara, Konya ve Zonguldak'tan gelen AFAD, Kızılay, UMKE, Türkiye Kömür İşletmeleri, Maden Tetkik Arama Enstitüsü, TPAO, DEDAŞ, Türk Telekom, Maden İşleri Genel Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Park Elektrik görevlileri, 213 iş makinesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığına bağlı eğitimli arama-kurtarma köpeklerinin de destek verdiği çalışmalar devam ediyor.

Toprak altındaki 2 işçinin çıkarılması için aralıksız süren çalışmalar Siirt Valiliği, AFAD ve Enerji Bakanlığı yetkililerinin koordinesinde yürütülüyor.

Olayın yaşandığı bölgede zaman zaman yağışın etkili olması nedeniyle ara verilen çalışmalar, yağışın durmasıyla yeniden başlıyor. AFAD ekipleri, AFAD Kriz Merkezinde enkaz altında kalan işçilerin yakınlarına çalışmalar hakkında bilgi veriyor, ayrıca ailelere psiko-sosyal destek veriliyor.

Türk Kızılayı tarafından kurulan çadırda enkaz altında yakınları bulunan ailelere çay ve çorba ikramında bulunuluyor.

Enkaz bölgesindeki hafriyat kamyonlara yüklenerek alanın dışına taşınıyor.

AFAD ekipleri, arama çalışmalarında "drone" da kullanıyor.

Enkaz altında yakınları bulunan aileler, bölgede hava şartlarının gün geçtikçe zorlaşmasına rağmen yürütülen çalışmaları takip ediyor. İşçi yakınlarından bazıları beraberinde getirdikleri dürbünle çalışmaları izliyor.

Maden Faciası - 2 Işçiye Ulaşılması Için Çalışmalar Devam Ediyor
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maden Faciası - 2 Işçiye Ulaşılması Için Çalışmalar Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement