Maden Faciasında 31'nci Gün: 8 İşçiye Hala Ulaşılamadı (2) - Son Dakika
Güncel

Maden Faciasında 31'nci Gün: 8 İşçiye Hala Ulaşılamadı (2)

Maden Faciasında 31\'nci Gün: 8 İşçiye Hala Ulaşılamadı (2)

Afad KAPILARINI AÇTI Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketine ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü meydana gelen su baskınında mahsur kalan 18 işçiden kalan 8'ine ulaşmak için 315'i arama kurtarma personeli olmak üzere 603 kişilik ekiple çalışma sürdürülüyor.

27.11.2014 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afad KAPILARINI AÇTI

Ermenek'in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik Şirketine ait linyit ocağında 28 Ekim Salı günü meydana gelen su baskınında mahsur kalan 18 işçiden kalan 8'ine ulaşmak için 315'i arama kurtarma personeli olmak üzere 603 kişilik ekiple çalışma sürdürülüyor.

Çalışmalar maden alanındaki TIR'a konuşlandırılan AFAD Koordinasyon Merkezi'nden yönetiliyor. AFAD Koordinasyon Merkezi, bugün kapılarına basına açtı. Çalışmaların hangi şartlarda ve nasıl yürütüldüğünü anlatıldı.

AFAD, 1939 metrelik maden ocağının yüzde 87'sinin tarandığı ve geriye 236 metrelik yüzde 13'lük bir kısmın kaldığını belirtti. 24 Kasım tarihinden itibaren çalışmalar 1'inci başaşağı bölümünün yakınındaki 64 metrelik ana arterde yoğunlaştırıldı.

Bugüne kadar 30 metrelik alan tarandı. O bölümdeki pasa olarak tabir edilen kömür çıkarılan yerde ekonomik değeri olmayan artık malzemeler vagonlarla ocağın dışına taşınıyor.

1'İNCİ BAŞAŞAĞI YAKININDAKİ ANA ARTERDE OLABİLİRLER

Çalışmaların bu bölgede yoğunlaştırılmasının nedeni de kalan 8 işçinin bu bölgenin dip noktasında olduğu tahmin edilmesi. Kurtarma çalışmalarına katılan yetkililer, eski ocakta biriken suyun 3'üncü Başyukarı bölümünün en dip noktasının yakınından geldiğini tahmin ediyor.

O yüzden de o bölgede zaman kaybına neden olunmaması için çalışma yapılmamış. Halen mahsur kalan 8 işçiden 2'sinin olaydan önce 2'nci başaşağı yakınındaki ana arterde, ocak şefinin de bulunduğu 1'inci başaşağı bölümünden işçilere su baskını haber vermek için geldiği ve 3'ünün de bulundukları noktadan kaçıp, diğer 5 işçinin yemek yediği şu an çalışmaların yoğunlaştırıldığı 1'inci başaşağı bölümünün yakınındaki ana arterin en dip noktasında olduğu tahmin ediliyor.

Çalışmalarda zaman kaybını önlemek içinde bazı moloz ve pasalar, ocak dışına çıkartılmadan oluşturulan ceplere dökülüyor.

Mahsur kalan işçilerin aileleri maden alanındaki Kızılay Çadır'ında yakından takip ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden Faciasında 31'nci Gün: 8 İşçiye Hala Ulaşılamadı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement