Maden İş'te Yusuf Yaman Güven Tazeledi - Son Dakika
Yerel

Maden İş'te Yusuf Yaman Güven Tazeledi

Maden İş\'te Yusuf Yaman Güven Tazeledi

Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Yusuf Yaman başkanlığında tek listeyle kongreye gitti.

21.04.2014 10:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Yusuf Yaman başkanlığında tek listeyle kongreye gitti. Yaman, genel kurulda yaptığı konuşmada özelleştirme politikalarına değinerek, "Özelleştirme konusunda hazırlıklı olmalıyız. Bizim davamız ekmek davasıdır. Ne pahasına olursa olsun Tunçbilek'i sattırmayacağız. KİT'ler artık zarar eden değil, kar eden kurumlardır" dedi.

Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şubesi Olağan Genel Kurul toplantısını Tunçbilek'te gerçekleştirdi. Genel Kurul'a Tavşanlı Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Tunçbilek Belediye Başkanı Ağah Aşkın, Domaniç Belediye Başkanı Saffet Ertürk, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Demir, CHP İlçe Başkanı Mehmet Şentürk, Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, Başkan Yardımcısı Mahir Yiğit, Mali Sekreter Durmuş Düzgün, GLİ Müessese Müdürü Recep Çetin, Maden İş Sendikasının 13 ilde ki başkanları ve işçiler katıldı.

Yusuf Yaman başkanlığında tek listeyle gerçekleştirilen toplantıda ilk önce Tunçbilek işçisini ve örgütsel mücadelesini anlatan 10 dakikalık slayt gösterisi izlettirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, hükümetin özelleştirme politikalarına değinerek Tunçbilek'i sattırmamak için her şeyi yapacaklarını söyledi. Yaman " Bugün burada sizlerle olmaktan son derece memnunuz. Maden İşçileri olarak Yatağan'da, Seyitömer'de işçi kardeşlerimizin yanında olduk. Ekmeğimizin derdindeyiz. Başka bir amacımız yoktur. Her fırsatta söylediğim gibi biz özelleştirmelere karşı değiliz. Özel sektör devletin elini çektiği alanlarda, yani atıl olarak gördüğü yerlerde düzenini kurabilir. Bu hem Tavşanlımızın ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlar. Ancak mevcut işleyen alanların satılmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu bizim ekmek davamızdır. Allah aşkına bir düşünelim. Tavşanlı'nın neyi var. 10 yıldır elma işi yapayım dedim 10 kilo elma alamadım. Yani bu topraklarda tarım olmuyor. Hayvancılık deseniz birkaç zenginimiz dışında hiç yok. Turizm alanımızda yok. Elimizde sadece kömürümüz var. Bizler ve dedelerimiz Tunçbilek sayesinde ekmeğini kazandı. Buralara sahip çıkmak hepimizin görevidir. Eskiden KİT'ler devletin üzerinde bir kambur olarak görülüyor, zarar ettiği ifade ediliyordu. Bugün böyle değil. Devletin en kar eden kurumlarıdır. Zarar olayını bugün kabullenmek mümkün değildir. Direneceğiz ve kendimizi önceden hazırlayarak iş yerlerimize sahip çıkacağız. Ben başkan olarak siyasi olarak görüşünüz ne olursa olsun, yaşam tarzınız ne olursa olsun sizlerin haklarını savunmak için var gücümle çalışacağım " dedi

Bu arada Yusuf Yaman, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak'ın "Diyarbakır petrollerinden belediye pay almalı " sözlerine sert bir ifade ile tepki göstererek bu açıklamaların bölücü zihniyetin ürünü olduğunu, bu tarz açıklamaları ve düşünceleri kabul etmenin mümkün olmadığını belirtti. Yusuf Yaman Türkiye'nin sınırları içerinde ayrı bir devlet kurmak isteyenlerin asla emellerine ulaşamayacaklarını söyledi.

Batı Anadolu Şubesi'nin genel kurulunda konuşan Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul ise geride kalan 30 Mart Yerel Seçimlerine değinerek siyasi atmosferin gerginliğinden işçilerinde etkilendiğini söyledi. Akçul " Mart ayının sonunda bir yerel seçim yaşadık. Başkanlarımızı seçerken bir anda seçimler genel seçim havasına büründü. Ayrıştırmaya götürdü. Bu yaşananlar toplumun her kesimini olduğu gibi bizi de huzursuz etti. Maden İş olarak tüm siyasi partilere eşit mesafedeyiz. Bizim partimiz Türkiye Maden İşçileri Sendikasıdır. Önümüzde bir Cumhurbaşkanı ve genel seçim var. Suni gündemlerle Türkiye siyaseti tartışırken bizim kaygılarımız ve sorunlarımız gündeme gelmiyor. Tek derdimiz budur. Taşeronlar ve özelleştirmeler ne olacak? Merak edilenler bizim için bunlardır " ifadelerini kullandı.

Maden İş Sendikası Mali Sekreteri Durmuş Düzgün ise yerel seçimlerde seçilen belediye başkanlarına başarılar dilerken, işçilere de Maden İş Sendikasına sahip çıkmalarını istedi. Düzgün " Bugünlere gelmemde sizlerin desteği büyük oldu. Sendikama hizmet etmekten onur duyuyorum. Can siparane çalışarak güzel bir sözleşmeye imza attık. Sabırla bizleri bekleyen şube başkanlarımıza ve sizlere teşekkür ediyorum. Önümüzde ki sözleşmelerde daha iyi imkanlara imza atmak istiyoruz. Bunları da sizlerin destekleriyle yapacağız " dedi

Bu arada sendikanın Şube Başkanı Hüseyin Uslu'da bundan sonra görev almayacağını, bayrağı yeni gelen arkadaşına devredeceğini söyleyerek helallik istedi. Uslu'ya hizmetlerinden dolayı Maden İş Sendikası Genel Başkanı Nurettin Akçul, plaket taktim ederken, Yusuf Yaman'da çiçek taktim ederek sendikaya verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.

Delegelerin tek liste ile oyladığı yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: "Yusuf Yaman (Başkan) Ali Koyuncu (2. Başkan) Reşat Aydın (Şube Sekreteri) Şeref Zeyrek (Mali Sekreter) ve Ahmet Meriç (Teşkilat Sekreteri) (İÖ-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden İş'te Yusuf Yaman Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement