Maden İşçilerinin İşten Çıkarılması - Son Dakika
Güncel

Maden İşçilerinin İşten Çıkarılması

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Girgin: "Torba Yasa'da işten atılmaları önleyici ek düzenlemeler yapılırsa, maden işçilerinin yeniden işbaşı yapması söz konusu olabilir.

01.10.2014 18:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Yatağan ve Havalisi Şube Başkanı Süleyman Girgin, Torba Yasa'nın ardından Türkiye çapında işini kaybetmeye başlayan madencilerin mağduriyetinin giderilmesi yönünde düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi.

Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Türkiye genelinde yaklaşık 6 bin maden işçisinin işini kaybettiğini, bu sayının 10 bine ulaşmasının beklendiğini söyleyen Girgin, işçilerin mağduriyetini önleyecek düzenlemeler yapılması için gerekli başvurularda bulunduklarını kaydetti.

Kurban Bayramı öncesi işlerinden çıkarılan işçilerin aileleriyle birlikte maddi sıkıntı içerisine girdiğini, işini kaybeden işçilerin ihbar ödenekleri ve izin paralarının ödendiğini, kıdem tazminatlarının da bayram öncesinde ödeneceğini dile getiren Süleyman Girgin, yeni düzenlemeyle maden işletmelerine yönelik çeşitli teşvikler getirilerek ocakların yeniden açılmasının sağlanabileceğine işaret ederek, şunları söyledi:

"İşten çıkarılan maden işçileri bayrama üzgün giriyor. İşveren, Torba Yasa nedeniyle maliyetlerin arttığını gerekçe göstererek çok sayıda işçinin işine son verdi. Ekim ayında yeni bir Torba Yasa çıkacak. Bu yasada işten atılmaları önleyici ek düzenlemeler yapılırsa, maden işçilerinin yeniden işbaşı yapması söz konusu olabilir. Üretimin sürdürülebilir olması için ithal kömüre fon konulması, yerli kömüre alım garantisi verilmesi, işçi sağlığı, iş güvenliği ve sendikal örgütlülüğe saygılı özel sektöre çeşitli teşviklerin verilmesi, bu düzenlemeler arasında yer alabilir. Bunlarla ilgili başvurularımızı İş-Kur aracılığıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na yaptık." - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Maden İşçilerinin İşten Çıkarılması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement