Maden İşçisinin Umudu Eroğlu - Son Dakika
Güncel

Maden İşçisinin Umudu Eroğlu

Maden İşçisinin Umudu Eroğlu

Ak Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Kınık ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi.

08.05.2015 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ak Parti İzmir milletvekili adayı olan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir programı kapsamında Kınık ilçesinde muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. Kınıklı bir maden işçisi, Soma faciasından sonra yaptıkları açıklamalar nedeniyle, hiçbir madenin Kınıklı işçi çalıştırmadığını söyleyip yardım istedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Bugün sabah saatlerinde Kınık'a gelen Eroğlu, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle kahvaltı yaptı, sıkıntı ve istekleri dinledi. Soma'daki facianın yaşandığı madenin işçilerinden biri olduğunu belirten Hidayet Merdim, Bakan Eroğlu'na, Kınıklı madencilerin olay sonrası basına yaptığı açıklamalar nedeniyle hiçbir kurum tarafından işe alınmadığını söyledi. Yardım ve destek isteyen Merdim'e, Bakan Eroğlu, konuyla ilgileneceğini söyledi.

Kahvaltıda MEB Bakanı Nabi Avcı ile telefon görüşmesi de yapan Bakan Eroğlu, Kınık Öğretmenevi'nin yenilenmesi için vatandaşların isteklerini iletti.

Kınık için yapılan hizmetleri hatırlatan Bakan Eroğlu, "Sevişler Barajı'ndan 8 pompa ile 70 bin 630 dekar araziyi sulamaya açtık. Buranın iletim hattı inşaatı ihale edilecek. Böylece pompalar devre dışı kalarak enerji maliyeti ortadan kalkacak. Artık vatandaşlarımız yılda üç mahsul alabilecekler. İzmir'in dağlarından yağ, bal akacak. İzmir'i özellikle doğa turizminde ve termal turizmde merkez yapacağız. İzmir'e teşvikleri artırarak devam ettireceğiz. Kapıkaya Barajı Projesi hazır, inşaatına başlanacak ve en kısa zamanda bitirilecek. Burası 32 bin dekar araziye su sağlayacak ve arazilerde 5 misli değerlenecek. Bir de Karatepe Barajı var. Onun da en kısa zamanda projesi hazırlanıp, inşasına başlanacak. Sulanmadık mümbit toprak kalmayacak. Bunu ancak biz yaparız" dedi.

VAADLERİ SIRALADI

Kınık ormanlık alan bakımından zenginliğine değinen Bakan Eroğlu, "Artık orman mahalleleri ormanlardan daha fazla istifade edecekler. Hasım değil, hısım olacaklar. Ayrıca buralara badem fıstık çamı gibi gelir getirici türler dikeceğiz. Fidanların üç yıllık bakımı bize, geliri vatandaşa ait olacak. Ayrıca ormanlarımızda bulunan deliceleri aşılayıp adil bir şekilde kura usulü vatandaşa dağıtıyoruz. Burada 1.5 milyon delice var. Mesirelik alan içinde gerekli yardımları orman teşkilatımız yapacak. Kınık dağlarında arıcılara faizsiz kredi vereceğiz. Yüzde 20'si de hibe olacak bunun. Bunun için bal ormanları kuruyoruz. Bir müjde daha alt gelir vatandaşlarımıza taksit öder gibi ev sahibi olma imkanı sunacağız. TOKİ'yi buraya getireceğiz. Evleri kura ile hak sahiplerine dağıtacağız. Küçükmenderes'de 13 baraj ve göletin sadece iki tanesi kaldı ve bu tesisleri en kısa zamanda bitireceğiz. Dün de Ergenli Barajı'nın temelini attık. Dere ıslahları hızla devam ediyor. İzmir'i gıda ihraç eden organik bal, şifalı bitkiler ihraç eden yer yapacağız. 5 milyar dolar ihracat hacmi olacak buralarda. 5. Bölge teşvikiyle İzmir'i en ileri teknoloji ile donatacağız. Sözün özü İzmir'i her bakımdan uçuracağız" diye konuştu.

Kahvaltı sonrası Eroğlu, partisinin ilçe teşkilatını, belediye başkanlığını ve esnafı ziyaret etti. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden İşçisinin Umudu Eroğlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement