Maden Ocağında Acil Tahliye Tatbikat - Son Dakika
Güncel

Maden Ocağında Acil Tahliye Tatbikat

Maden Ocağında Acil Tahliye Tatbikat

Zonguldak'ta, 17 Mayıs 2010'daki grizu faciasında 30 işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında acil tahliye tatbikatı yapıldı.

27.02.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ta, 17 Mayıs 2010'daki grizu faciasında 30 işçinin öldüğü Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında acil tahliye tatbikatı yapıldı.

Tatbikatta, senaryo gereği 08.00-16.00 vardiyasında 475 işçinin çalıştığı eksi 460 kotunda ani metan püskürmesi (degaj) meydana geldi. Alarm verilmesiyle birlikte TTK tahlisiye ekipleri, tam donanımlı teçhizatlarıyla, işçilerin güvenli bir şekilde yer üstüne çıkarılması için maden ocağına yönlendirildi. Yer altında gaz maskelerini takan madenciler, tahlisiye ekiplerinin kontrolünde asansörle ocaktan çıktı. Gazdan etkilenen bir maden işçisi ise sedye ile ocaktan çıkarıldı. Maden işçisine sağlık ekibi müdahale etti. Ocaktaki 475 işçinin tahliye edilmesiyle tatbikat sona erdi.

Tatbikata katılan yaralı madenci rolündeki Mustafa Dönmez, bu tür tatbikatların sürekli yapılması gerektiğini belirterek, "Gaz maskelerinin kullanımı için bu tatbikatlar gerekli. Çünkü gaz maskesini arkadaşımız açıyor ama kullanmasını bilmiyor" dedi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Maden Ocağında Acil Tahliye Tatbikat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement