Maden Ocağında Göçük - Son Dakika
Güncel

Maden Ocağında Göçük

Maden Ocağında Göçük

Zonguldak’ın Kozlu ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda meydana gelen göçükte iki işçi yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından sağ kurtarıldı.

16.05.2016 19:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda meydana gelen göçükte iki işçi yaklaşık bir saatlik çalışmanın ardından sağ kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, tavan göçmesi diye tabir edilen göçük, TTK Kozlu Müesssesi 1. Nolu Kuyu'da yerin -425 metre altında meydana geldi.

İşçiler Ferdi Arkan (28) ve Sercan Taşcı tavan göçmesi sırasında kömür postası altında kaldı. Göçük olayının ardından çalışma başlatan kurtarma ekipleri, işçileri sağ olarak yer üstüne çıkardı.

Kaza haberini alan TTK Genel Müdürü Burhan İnan da müesseseye gelerek, işçilerin durumu hakkında bilgi aldı.

Gazetecilere açıklamada bulunan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci ise, "Yarım saat önce iki arkadaşımızın göçük altında kaldığını öğrendik. Allah'a şükürler olsun herhangi bir can kaybı yaşamadık. Sarma göçmesi diyelim ama olayla ilgili net bir bilgi alamadık. Tavan göçmesi diyebiliriz. Kömür postası altında kalmışlar. Yaradan Mevlam bütün işçi kardeşlerimize sağlık ve sıhhatler versin. Kaza yerin -425 kotunda oldu. Ülkemiz üzerinde yoğun bir talihsizlikler var. İnşallah bundan sonra bunlar yaşanmaz. Arkadaşlarımızın biri Tıp Fakültesi'ne diğeri ise Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Allah'a şükür durumları iyi" diye konuştu.

Yer üstüne çıkartılan işçiler ambulanslara hastanelere kaldırıldı. Kozlu İlçe Emniyet Müdürü de müessese binasına gelerek olayla ilgili bilgi aldı. - ZONGULDAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Maden Ocağında Göçük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı
    18:59 Edirne'de motosikletin çarptığı anne ve kızı yaralandı

    Edirne'de Ali Rıza Ataktürk Caddesi'nde meydana gelen kazada, Y.E.Y. idaresindeki 22 ADG 393 plakalı motosiklet, yolun karşısına geçmeye çalışan anne ve kızına çarptı. Kazada anne ve kızı yaralandı. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırıldı. Motosiklet sürücüsü ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

  • İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu
    18:58 İETT Otobüsü Kayarak Yan Yola Girdi, Kara Yolunda Uzun Araç Kuyruğu Oluştu

    Büyükçekmece'de yağışlı havanın etkisiyle kayganlaşan yolda kontrolden çıkan İETT otobüsü, bir kısmı yan yola girerken bir kısmı da D-100 kara yolunu kapattı. Yolcuların tahliye edildiği kazada bir kişi hafif yaralandı. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine sevk edildi. Ankara istikameti bir süre trafiğe kapanan D-100 kara yolunda uzun araç kuyruğu oluştu. Otobüsün bir kısmının çekilmesinin ardından trafik akışı tek şeritten sağlanmaya başlandı.

  • Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday
    18:49 Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday

    Eski kulüp yöneticisi Sevil Becan, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı. Becan, Fenerbahçe'nin değerlerinin her zaman birlik ve beraberliği ön planda tuttuğunu vurgulayarak, kamplaşma ve karşıtlıkların sona ermesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulunun reforma ihtiyaç duyduğunu ve daha farklı bir yönetim anlayışına ihtiyaç olduğunu ifade etti.

  • 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi
    18:48 23. Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nde Duo Brno ve Suk Quartet Konser Verdi

    Afyonkarahisar Klasik Müzik Festivali'nin üçüncü gününde, Duo Brno ve Suk Quartet, Ayazini köyünde bir konser verdi. Çekyalı sanatçılar, obua, fagot, çello, viyola ve keman enstrümanlarıyla seçkin eserler seslendirdi. Konser, sanatseverler tarafından ilgiyle karşılandı.


Advertisement