Maden Sahaları, Ceviz Ağaçlarına Dönüşecek - Son Dakika
Yerel

Maden Sahaları, Ceviz Ağaçlarına Dönüşecek

Maden Sahaları, Ceviz Ağaçlarına Dönüşecek

Ünye Orman İşletme Müdürü? Aşkın Ozan Aydın, Ünye’de bulunan maden sahalarını rehabilitasyon ederek ceviz ağacı dikeceklerini açıkladı.

11.02.2015 12:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Orman İşletme Müdürü? Aşkın Ozan Aydın, Ünye'de bulunan maden sahalarını rehabilitasyon ederek ceviz ağacı dikeceklerini açıkladı.

Ünye Orman İşletme Müdürlüğü geçen yıl çeşitli alanlarda yaptığı ceviz ağaçlandırmasını, merkezi olduğu Ünye'de de gerçekleştirecek. Ceviz eylem planı kapsamında yürütülen çalışmalarla Ünye'de bulunan maden sahaları rehabilite edilerek gelir getirici ağaçlandırma yapılacak.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Ünye Orman İşletme Müdürü? Aşkın Ozan Aydın, "Ceviz Eylem Planı kapsamında ilçemiz ve işletmemiz sınırları içersinde bir takım maden sahaları rehabilitasyonunu cevizle beraber ağaçlandırarak ekonomiye katkı sağlama amacımız var. Geçen sene büyük oran içerisinde büyük alanlarda yaptığımız gelir getirici ağaçlandırmaları, işletme müdürlüğümüzün merkezi olan Ünye ilçemizde de gerek badem gerek ceviz ve gerek bölgemizde yetişen türlerde ağaçlandırmayı düşünüyoruz" dedi.

BİR AĞAÇTAN BİN 400 TL

Her bir ağaçtan elde edilebilecek tahmini geliri dile getiren ve fındığın alternatifi olarak bakılmaması gerektiğini de belirten Ozan Aydın, "Her bir ceviz ağacının erişkin döneminde 50 ile 70 kilo meyve verdiği güncel fiyatlarda da kilosunun 20 lira olduğunu söyleyebiliriz. Bu durumda da kişi başına bin 400 TL para oluyor. Bize ağaçlandırdığımız sahaların hangi köyün sınırı içindeyse meyve veren bahçenin aile başına ilk üç yıl bakımı yapılacak. Meyve getirmeye başladığı dönemde de hane sayısına göre numaralandırarak kök kök atmayı düşünüyoruz. 3-4 kök düşerse ortalama 4bin lira ek gelir kapısı oluşturmayı düşünüyoruz. Köylerimiz istihdam edilmekte. Orman işletme müdürlüğü olarak ağaçlandırma vazifemizi yerine getirmekle beraber şartlanma konusunda iyi bir gelir kapısı olacak. Fındığın alternatifi olarak bakmamak lazım. Fındığın olmadığı yerlerde yapılabilir. Geçtiğimiz yıl meydana gelen don felaketinde fındıkta büyük zarar olmasına rağmen ceviz çok etkilenmemişti. Birbirini destekleyen her daim gelir getirebilecek bir ürün. Bununla da halkımızı biraz daha güçlendirmek istiyoruz, genel irademiz bu" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden Sahaları, Ceviz Ağaçlarına Dönüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement