Maden Şehitlerini Unutmadılar - Son Dakika
Yerel

Maden Şehitlerini Unutmadılar

Maden Şehitlerini Unutmadılar

Çanakkale’nin Biga ilçesinde, Müftlük tarafından Manisa’nın Soma ilçesinde meydana maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Çarşı Camide Mevlid-i Şerif okutuldu.

21.05.2014 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga ilçesinde, Müftlük tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Çarşı Camide Mevlid-i Şerif okutuldu. AL-AK derneği'de maden işçileri için Kapalı çarşı önünde Yasin-i Şerif ve dualar okudu.

Biga Müftlüğü tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Çarşı Camide Mevlid-i Şerif okutuldu ardından gıyabi cenaze namazı kılındı. Biga Müftüsü Eyüp Baldemir, "Yerin metrelerce altında yüzleri kömür karası ama gönülleri iman aydınlığı ile dolu olan 301 kardeşimiz bizim kışın rahat ısınmamız ve keyfimiz için fedai can eylediler. Hz. Peygamberimiz 'Müslümanlar bir binan tuğlaları gibidir' diyor. Binanın bir tarafından bir Tuğlu düşürse diğer tarafı da yakın zamanda yıkılır gider. Yani bir binanın dört bir duvarının da sağlam olması gerekiyor. Bir ülkenin de her bir yöresinin insanı doğusu, batısı, güney ve kuzey ile biri birine gönül bağı ile sevgi bağı ile bağlı olması lazımdır. İşte bu da bu bağlılığa bir örnektir" şeklinde konuştu.

Biga belediye Başkanı İsmail Işık, "Soma'da kendi ailesinin, çocuklarının rızkını temin etmek için emekle, alın teriyle yeryüzünün yüzlerce metre altında bir kömür madeninde, can pazarında hayatını kaybeden evlatlarımızın, kardeşlerimizin hüznünü, kederini, elemini yaşıyoruz" dedi. Mevlit ve gıyabi cenaze namazına Biga Belediye Başkanı İsmail Işık, Eski belediye Başkanı Mehmet Özkan, AK Parti İlçe Başkanı Yasin Öztürk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı İbrahim Mutur ve çok sayıda çok vatandaş katıldı.

AL-AK DERNEĞİ DE MADEN ŞEHİTLERİNİ UNUTMADI

AL-AK derneği tarafından Manisa'nın Soma ilçesinde meydana maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri için Kapalı çarşı önünde Yasin-i Şerif ve dualar okundu. AL-AK derneği başkanı Mehmet Ali Çınar, "13 Mayıs 2014 günü yaşanan ve acısını ülkemizin her köşesinde kendi acımız gibi hissettiğimiz şu günlerde Somada yaşamını yitiren şehitlerimizi anmak ve dertlerine ortak olduğumuz belirtmek amacıyla toplandık. Geleceğin mülki ve özel idareci adayları olarak yarınlara sağlıklı adımlar atmayı amaçlayan biz gençlerin, şartların çağ koşullarına ayak uydurulmasını sağlamakta rol almak, boynumuzun borcu olmuştur. Yalnızca çocuklarının nafakasını temin etmek amacı ile hayatı pahasına çalışan bu kardeşlerimizin feci ölümleri acımızı bir kat daha artmıştır. Vuku bulanan ölümlerin arkasında bir ihmal ve tedbirsizlik varsa elbette bunda kusur ve ihmali olanların hesap vermesi gerekmektedir, aksi taktirde bu gibi acı olayları yaşamak kaçınılmaz olur. Bu gibi işletmeleri çalıştıranlar, bu feci olaydan ders alarak her türlü iş ve işçi güvenliği için tedbirleri alması şarttır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Maden Şehitlerini Unutmadılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement