Madenci Ailesine Konut Müjdesi - Son Dakika
Yerel

Madenci Ailesine Konut Müjdesi

Madenci Ailesine Konut Müjdesi

Beşiktaş Belediyesi, maden faciasında şehit olan işçilerin ailesine teslim edilmek üzere Soma'da 20 konut satın aldı Soma Kaymakamı Atçı: "Kadir Gecesi'nde ilçemizde verilecek iftar yemeğinin ardından kura çekimiyle konutlar ailelere verilecek" "AFAD Başkanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında, hayatını.

13.07.2014 12:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Beşiktaş Belediyesi'nin ailelere verilmek üzere ilçede 20 konut satın aldığını ve bu konutların kura çekimiyle belirlenecek ailelere verileceğini bildirdi.

Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, facianın ardından ailelere destek olmak amacıyla Türkiye'nin her yerinden çeşitli yardımların geldiğini ve halen gelmeye devam ettiğini, maddi yardımların işçi ailelerine yönelik projeleri yürüten AFAD Başkanlığı'nda toplandığını belirtti. Şehit ailelerine verilmek üzere AFAD Başkanlığı'nın yürüttüğü proje kapsamında 301 konut yapılacağını hatırlatan Atçı,  konutların yapılacağı bölgenin zemin etüd çalışmalarında son aşamaya gelindiğini kaydetti.

"20 aile Kadir Gecesi'nde konutlarına kavuşacak"

Türkiye'nin dört bir yanından yardımların yapıldığını anımsatan Artçı Atçı, Beşiktaş Belediyesi'nin de madenci ailelerine konut yapma talebini yazılı olarak ilettiğini söyledi. Belediyenin daha sonra konut yaptırmak yerine hazır konutları satın almak istedikleri yönünde görüşlerini ilettiklerini ifade eden Atçı, "Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcısı ile meclis üyeleri 2 gün önce ilçemize geldiler, görüşmelerini yaptılar. İlk etapta 20 konutu satın aldılar. Kadir Gecesi'nde ilçemizde verilecek iftar yemeğinin ardından kura çekimiyle bu konutların ailelere verilmesini kararlaştırdık.  Bu 20 konut, maden kazasında hayatını kaybeden 301 işçinin aile arasında kura çekimi yapılarak teslim edilecek" dedi.

Atçı, Beşiktaş Belediye Başkanı ve projeye katkı sunan, destek veren herkese Soma halkı adına teşekkür ettiklerini dile getirdi.

TOKİ'nin yapacağı konutlar

AFAD'ın konut yapımına ilişkin sürdürülen projelerle ilgili bilgi veren Atçı, tespit edilen 2 ayrı arazide jeolojik etüt çalışmalarında son aşamaya gelindiğini belirtti.

Arsaların birinin mevcut TOKİ konutlarının yanında, diğerinin ise Ege Linyit İşletmeleri'nin (ELİ) yanındaki okul bitişiğinde olduğunu hatırlatan Atçı, bu arsalardan birinde karar kılınacağını, ancak proje içerisinde okul yer alması nedeniyle TOKİ konutları yanına arazinin daha uygun olduğu görüşünü bildireceklerini vurguladı.

Atçı, diğer arsa içinde farklı proje hazırlayacaklarını belirterek "Oraya yükseokul bünyesinde bir madenci eğitim merkezi oluşturmayı hedefliyoruz. İnşallah madencilere eğitim bu yüksekokul bünyesinde verilecek. Ayrıca bir öğrenci yurdu projemiz var. Bu konular yer tespitinden sonra netleşecek" diye konuştu. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Madenci Ailesine Konut Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement