Madenci Çocuğu Mezar Başında Doğum Günü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Madenci Çocuğu Mezar Başında Doğum Günü Kutladı

Madenci Çocuğu Mezar Başında Doğum Günü Kutladı

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kurbanlarından 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin'in öldüğü gün bir oğlu dünyaya geldi.

28.10.2015 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karaman'ın Ermenek İlçesi'ndeki maden kurbanlarından 28 yaşındaki Hüseyin Gültekin'in öldüğü gün bir oğlu dünyaya geldi. Babasının adı verilen minik Hüseyin Arda, ilk doğum gününü, annesi ve dedesiyle babasının mezarı başında pasta keserek kutladı. Oğlunun doğum gününün, eşinin ölüm günü olduğunu belirten anne Ayşe Gültekin, hüznü ve buruk bir mutluluğu bir arada yaşadığını söyledi.

Ermenek İlçesi Pamuklu Köyü Cenne Mevkii'nde Has Şekerler Madencilik'e ait linyit ocağında geçen yıl 28 Ekim günü eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kalan 18 işçi yaşamını yitirdi. Madende yaşamını yitiren işçilerden Hüseyin Gültekin'in, facianın olduğu gün bir çocuğu dünyaya geldi. Günlerden bu yana eşinin kurtarılmasını bekleyen Ayşe Gültekin, eşinin canlı olarak kurtarılmasından ümidini kesince oğluna hem eşi Hüseyin'in hem de eşinin koymayı düşündüğü Arda ismini birlikte verdi.

İLK DOĞUM GÜNÜNÜ HİÇ GÖREMİYECEĞİ BABASININ MEZARINDA KUTLADI

Ayşe Gültekin, oğlu Hüseyin Arda ve babası Ramazan Apaydın ile birlikte, eşinin mezarına giderek oğlunun ilk yaş gününü babasının mezarı başında pasta keserek kutlamasını sağladı. Ölen eşi Hüseyin Gültekin'in, faciadan önce doğacak çocuklarını görmeyi çok istediğini belirten Ayşe Gültekin, "Eşim büyük bir hevesle çocuğumuzun doğmasını bekliyordu. Bebeğimizi merak ediyordu ve çok hevesleniyordu. Ama maalesef göremedi. Hevesi kursağında kaldı. Biz de o yüzden oğlumun ilk doğum gününü babasının mezarı başında kutlamak istedik" dedi.

ÇOCUĞUMA HEM ANNE, HEM BABA OLUYORUM

Son bir yıldır zor günler yaşadıklarını ifade eden Ayşe Gültekin, şunları söyledi:

"Kaza benim için büyük bir yıkım oldu. Kazanın olduğu gün bebeğimiz dünyaya geldi. Üzerinden 1 yıl geçti ama kendimi yeni yeni toparlamaya başladım. Zor günler geçirdim ve eşimin eksikliğini hep hissettim. Halen de hissediyorum. O benim için bir güven kaynağıydı. İşte o güvendiğiniz kişi olmayınca zorlanıyorsunuz. Eşimin kaybını dünyaya gelen çocuğumla doldurmaya çalışıyorum. Çocuğum da olmasa daha kötü olurdum. Eğer eşim yaşamış olsaydı, zorlukların üzerinden beraber gelirdik. Çocuğumun hem annesi hem babası oluyorum. Çocuğumuz doğmadan önce 'Sana arkadaş geliyor' derdi. Arkadaş geldi ama kendisi kayboldu. Eşim olmasa da her zaman yanımızda olduğunu hissediyorum. Oğluma da babasını hiç unutturmayacağım. Büyüdüğü zaman hep babasını anlatacağım."

"SORUMLULAR CEZALANDIRILSIN"

Maden faciasındaki sorumluların da cezalandırılmasını isteyen Ayşe Gültekin, "Eğer madendeki eksiklikleri gidermiş ve sondaj makinesini almış olsalardı, bu durum başımıza gelmezdi. Hep eşim ve arkadaşlarına 'Çalışın. Bir şey olmaz' demişler. Ama bu olay oldu. Şimdi zorlukları biz çekiyoruz. Hayatımıza sıfırdan yeniden başlıyoruz. Şimdi evin ve çocuğumun tüm sorumlulukları benim üzerimde. Hem anne hem baba görevini üstleniyorum" dedi. - Karaman

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madenci Çocuğu Mezar Başında Doğum Günü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement