Madenci Eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize Kömürü Ekmeğe Dürdürüp de Yedirdiler (4) - Son Dakika
Güncel

Madenci Eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize Kömürü Ekmeğe Dürdürüp de Yedirdiler (4)

Madenci Eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize Kömürü Ekmeğe Dürdürüp de Yedirdiler (4)

Teknik NEZARETÇİNİN YENİDEN TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ 18 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 3 günder devam eden duruşmada mahkeme heyeti ara karar verdi.

17.06.2015 20:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Teknik NEZARETÇİNİN YENİDEN TUTUKLANMASINA KARAR VERDİ

18 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili 3 günder devam eden duruşmada mahkeme heyeti ara karar verdi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar  Has Şekerler Madencilik Şirketi sahibi Saffet Uyar, Ermenek Cenne Linyit Kömürü İşletmesi Müdürü ve hissedarı Abdullah Özbey ve aynı şirketin teknik nezaretçisi Ali Kurt'un tutukluk hallerinen devamına karar verdi. Heyet, duruşmada tanık ve sanıklar arasında sürekli bahsi geçen ve kuvvetli suç şüphesini artıran tutuksuz yargılanan Has Şekerler Madencilik şirketinin daimi nezaretçisi maden mühendisi Yavuz Özsoy'un tutuklanmasına karar verildiğinİ açıkladı. Özsoy, yaklaşık 3 ay tutuklu kaldıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Mahkeme heyeti duruşmanın ilk gününde diğer sanıkların iddianamedeki ifadesi okunduğu sırada 1990-2010 yılları arasında Ermenek Cenne Kömür İşletmeleri'nde 'Teknik nezaretçi' olarak çalışan ve tutuksuz yargılanan Ahmet Dağdeviren, tuvalete gitmek için salon dışanı çıkmak istediği sırada baston ve yumrukla saldıranlar hakkında tahkikat başlatılması için Cumhuriyet Savcılığı'yla müzakere edilmesini istedi. Heyet, 'yetkisi olmadığı halde belgelere imza atmak' suçundan tutuksuz yargılanan ve mahkemeye gelmeyen  madenin barut biriminde görevli işçi Naci Özsoy'un zorla ifade vermeye getirilmesini istedi. Heyet, tutuksuz yargılanan şehir dışında olan diğer sanıklarında Ses ve Görüntü Bilişim Sistemiyle (SEGBİS) dinleneceğini belirterek, duruşmayı 7 Temmuz Salı gününe erteledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madenci Eşi Zeynep Tokat: Eşlerimize Kömürü Ekmeğe Dürdürüp de Yedirdiler (4) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement