Madenciler Talepleri İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika
Güncel

Madenciler Talepleri İçin Ankara'ya Gitti

Madenciler Talepleri İçin Ankara\'ya Gitti

Madenciler, Soma faciasından sonra verilen sözleri hatırlatmak amacıyla parti grup başkanlarına hazırladıkları dosyaları teslim etmek için Ankara'ya hareket etti.

16.07.2014 02:40  Güncelleme: 07:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Madenciler, Soma faciasından sonra işçilere verilen sözleri hatırlatmak amacıyla Meclis'te grup başkanlarına hazırladıkları dosyaları teslim etmek üzere Ankara'ya hareket etti.

Yaklaşık 150 madenci, slogan atarak Cengiz Topel meydanı'nda toplandı. Madencilerle Ankara'ya gidecek olan Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgülü, burada yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

"Verilmiş sözler var. Bu sözler içinde ölen madenci şehitlerimizin çocuk ve ailelerine yapılacak yardımlar, işçi sağlığı ve iş güvenliği, çalışma koşullarının iyileştirilmesi konusundan yapılması gerekenler var. Verilen sözlerin tam ve eksiksiz olarak tutulmasını istiyoruz. Madenciler, Ankara'ya sadece kendileri için değil diğer arkadaşları ve aileleri ile bütün madenciler için gidiyorlar."

Meclis Başkanı Cemil Çiçek'ten randevu aldıklarını belirten Görgülü, "Dosyalarımız hazır. Taleplerimizle ilgili dosyalarımızı Meclis'te gurubu bulunan siyasi partilerin grup başkanlarına teslim edeceğiz. İşçiler kimlerin verilen sözler yanında veya karşısında durduğunu görmek istiyor. Bu en doğal hakları" ifadesini kullandı.

Otobüslere binen madenciler Ankara'ya doğru hareket etti. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Madenciler Talepleri İçin Ankara'ya Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement