Madencilerin Valilik Önündeki Eylemi Sürüyor (2) - Son Dakika
Güncel

Madencilerin Valilik Önündeki Eylemi Sürüyor (2)

Madencilerin Valilik Önündeki Eylemi Sürüyor (2)

Chp'den MADENCİLERE ZİYARET CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililerle birlikte Valilik önünde eylem yapan maden işçilerini ziyaret etti.

23.09.2014 17:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp'den MADENCİLERE ZİYARET

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ve partililerle birlikte Valilik önünde eylem yapan maden işçilerini ziyaret etti. CHP'nin emeğin yanında olan bir parti olduğunu ifade eden Akkaya, taşeronlaşmadan iş sağlığı iş güvenliğine, ücretlerin yükseltilmesinden yıpranma paylarının düşürülmesine kadar birçok kanun tasarısı teklifi vermelerine rağmen hiçbirinin dikkate alınmadığını söyledi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, maden sektöründeki işverenlerin mağdur olmaması hazırladıkları tasarının CHP'li bir milletvekilinin itirazı ile geri çekildiği yönündeki açıklamasına cevap veren Akkaya, şöyle konuştu:

"Muhalefet partisi olarak biz bir teklif vermemize rağmen, 'muhalefet partileri buna itiraz etti ve yürürlükten kaldırdık' dedi. Elimde mevcut tutanaklar var. O zamanın Grup Başkanvekili, şimdiki gümrükten sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli'nin imzası ile ve altında milletvekillerinin imzası ile o yasa tasarısını geri çeken AKP'dir. Burada insanları kandırmak ve işsizlik üzerinden siyaset yapmak ahlaki değildir. Her şeyden önce burada eğer iktidarsanız çözüm yolu sizindir."

'MADENLERİ İŞLETMEYECEKSENİZ VERİN DEVLETE'

Sorunlarının çözümü noktasında işçinin işveren tarafından şantaj olarak kullanılmaması gerektiğini de belirten Akkaya, şöyle devam etti:

"İşçiyi işsizlikle terbiye ederek kendi yapamadıklarını işçinin üzerinden yapıyorlar. Madenleri işletmek için imtiyaz alıyorlar. Bugün işçileri işten çıkarıyorlar. Madem siz madenleri işletmeyeceksiniz, madem siz işçileri işten çıkarıyorsunuz niye bu madenlerin işletme imtiyaz hakkını hala elinizde tutuyorsunuz. Verin onları devlet işletsin. Böyle yağma yok. Madenler stratejik öneme sahiptir. Bugün dünyada özellikle enerji savaşlarının sürdüğü 21'inci yüzyılda bu yer altı zenginlikleri, devletin, kamunun, halkın malı olan yer altı zenginlikleri birilerinin keyfiyetiyle yeraltında kapalı kalamaz. Buna bizim izin vermememiz lazım. Bu Torba Kanun'dan sonra maliyetler artmış olabilir. Bunu düzeltmek için işçileri işten çıkarmaya gerek yoktur. İşçileri, kışın geldiği bir ortamda, okulların açıldığı bir ortamda, 15 gün sonra bayramı yaşayacağımız bir ortamda buralara göndermek ahlaki değildir."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Madencilerin Valilik Önündeki Eylemi Sürüyor (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement